Головна » 2015 » Березень » 8 » Порошенко: отримано відповідь на наш лист по Савченко

Порошенко: отримано відповідь на наш лист по Савченко

  Президент України Петро Порошенко наголошує, що найбільш небезпечна ситуація серед усіх українських заручників склалася навколо льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яку незаконно захопили на території України і нелегально перевезли до Росії.

Про це він заявив пізно ввечері 6 березня 2015 року під час зустрічі із заступником державного секретаря США Ентоні Блінкеном, який перебуває з візитом в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко повідомив, що звертався до президента РФ Володимира Путіна з проханням направити українських лікарів, щоб вони отримали можливість оглянути Савченко і дати свої рекомендації щодо лікування та медичної допомоги. "Я надіслав йому листа, щоб негайно звільнити її", - сказав він. За словами президента, у листі-відповіді зазначається, що фінальне рішення щодо Савченко "буде базуватися на правових нормах і принципах гуманізму". Президент висловив переконання у необхідності продовження активних дій для звільнення Савченко.

Президент також поінформував про поточну ситуацію на Донбасі та виконання Україною зобов’язань, досягнутих у Мінську. Він наголосив на небажанні та неготовності іншої сторони у відведенні важкого озброєння під контролем спостережної місії ОБСЄ.

Особливе занепокоєння Порошенко висловив тим фактом, що попри домовленості щодо звільнення усіх заручників, інша сторона ігнорує цю позиції.

Блінкен від імені керівництва США висловив захоплення діями Порошенка та мужністю українського народу в протидії агресії, а також наголосив на необхідності подальшої більш тісної координації дій щодо імплементації Мінських домовленостей і контролю за їхнім виконанням.

Блінкен наголосив, що подальші санкції проти РФ та їхній рівень прямо залежать від дотримання та виконання Мінських домовленостей.

Заступник держсекретаря також поінформував українського президента про тісну координацію США з Євросоюзом щодо спільної політики в питанні мирного врегулювання ситуації на Донбасі та щодо РФ.

У зустрічі, крім представників Державного департаменту США, взяли участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін та заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий.

Нагадаємо, що лист-вимогу Порошенко щодо негайно звільнення Савченко було надіслано 4 березня.

6 березня Дмитро Пєсков, прес-секретар Путіна, підтвердив надсилання відповіді.

5 березня після огляду німецькими лікарями, які дійшли висновку про необхідність госпіталізації до цивільної лікарні, Савченко на 82-ий день голодування погодилася випити бульйон.

Адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив про початок виходу його підзахисної з голодування. Також він опублікував скан листа до співвітчизників, який власноруч написала Савченко.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що українська льотчиця не припиняла оголошене раніше голодування, а лише погодилася на тимчасовий прийом підтримувальних сумішей.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1908

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]