Головна » 2015 » Травень » 1 » Порошенко - під час четвертої хвилі мобілізації кожен восьмий мобілізований був добровольцем . ВІДЕО

Порошенко - під час четвертої хвилі мобілізації кожен восьмий мобілізований був добровольцем . ВІДЕО

Під час четвертої хвилі мобілізації кожен восьмий мобілізований був добровольцем. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу СТБ.

"Значна, левова частина добровольців воює в ЗСУ. Лише під час четвертої хвилі мобілізації кожен восьмий мобілізований був добровольцем. Це велика армія добровольців, яка зі зброєю в руках захищає Українську державу", - зазначив президент.

Порошенко підкреслив, що "добровольці і волонтери - вони відіграли надзвичайно важливу роль на початковому етапі війни, коли Україна фактично не мала своїх Збройних сил".

"Ми надзвичайно вдячні. Це були тяжкі часи, і вони взяли на себе перший удар", - зазначив Порошенко.

"Добровольчі батальйони. Дійсно на початку їх кількість була дуже великою. І поставлене завдання для того, щоб забезпечити єдине і ефективне командування і координацію дій всіх військових підрозділів - був запропонований план, коли кожному було запропоновано влитися до лав ЗСУ, Національної гвардії, підрозділів Міністерства внутрішніх справ та ін. Вся ця програма блискуче реалізована. І славетні добровольчі підрозділи... вони інтегровані до силового чи оборонного підрозділу і дуже ефективно воюють, захищають або виконують інше завдання, яке ставиться командуванням. Залишився один підрозділ. Один. Я вважаю, що процес відбувався дуже позитивно... Розпочався той самий процес, як по інших підрозділах, - з інтеграції", - сказав президент.

Він висловив упевненість, що цей процес буде продовжений.

28 квітня в Україні завершилася четверта черга часткової мобілізації, яка розпочалася 20 січня. За інформацією оборонного відомства, близько 90% мобілізованих прийшли до військкоматів. Про це повідомила речницяк Міністерства оборони України полковник Вікторія Кушнір.

Порошенко має намір звернутися до ВР і Міноборони, щоб створити короткотермінові командні курси для підготовки молодших офіцерів

Петро Порошенко наступного тижня має намір звернутися до Верховної Ради і Міністерства оборони, щоб створити короткотермінові командні курси для підготовки молодших офіцерів.

"Наступного тижня я звернусь до Верховної Ради і Міністерства оборони для того, щоби створити короткотермінові командні курси для підготовки молодших офіцерів, де через декілька місяців інтенсивних навчань ці бійці, які мають величезний бойовий досвід і дуже добре себе зарекомендували в бою... мали можливість закінчити курси і отримати перше офіцерське звання молодших лейтенантів", - сказав Порошенко.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1951

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]