Головна » 2018 » Липень » 28 » Порошенко - "Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України"

Порошенко - "Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України"

  "Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України", - Порошенко

Президент України Петро Порошенко стверджує, що отримання Україною Томосу про автокефалію завершить утвердження її незалежності та самостійності.

Таку заяву глава української держави зробив під час заходів із нагоди святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі - України, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "112 Україна".

"Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України і самостійності нашої держави, зміцнить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян. Особливо тих, які зараз перебувають поза спілкуванням зі світовим православ'ям", - заявив Порошенко.

"Святий рівноапостольний князь Володимир Великий прийняв християнську віру від Константинопольської Церкви, яка для нас і понині є Церквою-Матір’ю. І сьогодні, у день 1030-річчя хрещення Київської Русі-України, наша віра і наша спільна молитва про те, аби Константинопольський Патріарх якнайскоріше надав Томос Єдиній Помісній Православній церкві!" - зазначив глава держави в Facebook.

Зазначимо, що вчора, 28 липня, Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив намір надати автокефалію Українській православній церкві.

Нагадаємо, 17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив про те, що ухвалив рішення звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням видати томос про автокефалію Української помісної церкви.

Українська православна церква Київського патріархату закликала УПЦ Московського патріархату підтримати зусилля з канонічного визнання Вселенським патріархом української церковної незалежності.

Зі свого боку, представник УПЦ МП, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич заявив, що спроба створення Української помісної автокефальної церкви не дасть результату.

18 квітня він зустрівся із предстоятелем православних церков України та офіційно прийняв Звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання Українській церкві томосу про автокефалію з підписами всіх архієреїв, які підтримали це рішення.

19 квітня Верховна Рада підтримала звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Українській православній церкві автокефалії.

22 квітня Порошенко повідомив, що Вселенський патріархат розпочав розгляд прохання України.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-07-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1669

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]