Головна » 2016 » Серпень » 22 » Порошенко: українці подолали свою пустелю лише за 23 роки

Порошенко: українці подолали свою пустелю лише за 23 роки

  Президент Петро Порошенко заявляє, що за роки незалежності України виросло нове покоління, яке ніколи і нікому не здасть нашу державу.

Про це президент заявив під час вручення державних нагород видатним українцям з нагоди 25-ї річниці незалежності України, передає УНІАН.

"Виросло, вступило в нове доросле життя абсолютно нове покоління українців. Нещодавно я зустрічався з першим президентом України Кравчуком, і ми обмінялися враженнями, тому що недавно зустрілися і він, і я з молоддю, якій до 25 років Це абсолютно інше покоління, це абсолютно інші люди. Ніколи і нікому вони Україну вже не здадуть", - сказав голова держави.

Порошенко наголосив, що це покоління українців ніколи не знало рабства, цензури, відсутності прав і свобод.

Так, президент впевнений, що найкращі сторінки історії України попереду.

"Сьогодні український народ, як ніколи раніше, свідомий того, що лише в єдності ми можемо досягти надмети – перемогти і побудувати вільну демократичну та багату Українську державу, яка гарантуватиме свободу і добробут кожного її громадянина", - сказав президент.

Порошенко додав, що труднощі, з якими доводиться сьогодні боротися країні, відчуває кожен.

"Однак я впевнений, що найкращі сторінки історії нашої держави попереду", - наголосив президент.

Також Порошенко зазначив, що українці мають тверде право на дуже високу самооцінку, оскільки витримали напад Росії, яка витрачає на армію у 20 разів більше коштів, ніж може дозволити собі Україна.

"Кожного разу наприкінці літа ми згадуємо події 91-го року серпня місяця. Але, зазвичай, при цьому забувається, що буквально за лічені дні після проголошення Акту про незалежність до Києва одразу ж примчала російська делегація по Крим і по Донбас. Я думаю, що це навіть не всім відомо. Тож, дорогі мої, маємо тверде право на дуже високу самооцінку. Наша держава витримала напад ворожої сили, яка простягається на одну шосту суходолу, яка витрачає на армію в 20 разів більше, ніж це можемо дозволити собі ми", - сказав Порошенко.

Голова держави також наголосив, що "рівно 25 років тому в серпні рішенням Верховної Ради і в грудні, на референдумі, ми, українці, обрали собі нове майбутнє нової, вільної, незалежної України".

"Але, на жаль, не наважилися безкомпромісно тоді порвати з минулим. Заплуталися в стрілках багатовекторності. Керівництво завжди намагалося сидіти на двох стільцях, борсалось між тут і там, московофільство, патерналізм, соціалізм міцно сиділи в свідомості і гирями повисли на ногах українського народу. Тому ми не могли не відстати від наших центральноєвропейських сусідів із колишнього радянського табору, які, не будучи обтяжені такою спадщиною, як наша, швидко вирвалися вперед і зараз є членами ЄС", - сказав Порошенко.

Однак, за його словами, це не привід для відчаю.

"З іншого боку, ми свою пустелю подолали не за 40, а лише за 25 років, навіть коротше – за 23", - додав президент.

Раніше сьогодні повідомлялося, що переважна більшість населення України проголосували б за акт про незалежність на референдумі в серпні 2016 року, про що свідчать дані загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).


За матеріалами: Новини сьогодні
22-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1922

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]