Головна » 2016 » Жовтень » 25 » Порошенко - зарплати українців повинні бути вищі мінімум на 20-30%

Порошенко - зарплати українців повинні бути вищі мінімум на 20-30%

Підвищення зарплат українців у зв'язку зі зниженням єдиного соціального внеску з початку року до 22% має становити мінімум 20-30%.

Про це під час засідання Національної ради реформ у вівторок 25 жовтня заявив президент України Петро Порошенко, передає УНІАН.

"Підвищення зарплати має бути, як мінімум, на 20-30% - це мінімум", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що сьогодні роботодавці платять на 23% менше податків з фонду оплати праці. І, на його думку, це має сприяти збільшенню зарплат працівників.

"У мене прохання одне: віддайте це вашим працівникам", - закликав Порошенко.

Президент додав, що від цього підвищаться платоспроможність населення і попит, також збільшаться надходження до місцевих бюджетів у вигляді податку на доходи фізичних осіб.

"Дуже потужний стимул для того, щоб ми прагнули до детінізації і не виплачували зарплати в конвертах", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, понад 60% компаній, перевірених Державною фіскальною службою (ДФС) у першому півріччі 2016 року, не дотримуються податкового законодавства щодо повноти нарахувань і виплат заробітної плати та інших доходів своїм працівникам.

Зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) з 36% у середньому до 22% не привело до очікуваного виведення зарплат з "тіні" у першому півріччі поточного року. Таку думку висловив народний депутат Віктор Пинзеник ("Блок Петра Порошенка").

Згідно з даними про надходження ЄСВ за січень-червень 2016 року, наведеними депутатом, при зниженні ЄСВ з 36% до 22% надходження до Пенсійного фонду, які забезпечуються даним внеском, скоротилися за півроку на 36%.

Як повідомлялося, Верховна Рада майже удвічі збільшила посадові оклади народних депутатів. Відповідна норма міститься в ухваленому Радою проекті постанови №5000-П "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік". Так, заробітна плата народного депутата становитиме 25 "мінімалок", що дорівнює 36 тисяч 250 гривень.

Прем'єр Володимир Гройсман вважає, що підвищення зарплат депутатам було не на часі.

Україна піднялася на 80-те місце у рейтингу Світового Банку Doing Business, - Порошенко

Україна поліпшила свої позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу за версією Світового Банку Doing Business і піднялася на 80-те місце. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в ході засідання Національної ради реформ у вівторок 25 жовтня.

Він наголосив, що офіційні результати будуть опубліковані ближчим часом.

У 2015 році Україна піднялася на 13 позицій в рейтингу Doing Business, посівши 83-є місце.

Експерти Світового банку зазначили, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, стало спрощення реєстрації бізнесу. Водночас проблемними для бізнесу в Україні залишалися підключення до електромереж, отримання дозволів на будівництво, ведення транскордонної торгівлі і процедура банкрутства.

Кабінет міністрів 16 грудня 2015 року ухвалив дорожню карту дерегуляції, імплементація якої дозволить Україні до 2017 року поліпшити свою позицію і увійти до ТОП-50 рейтингу Doing Business, а в 2018 році – увійти до ТОП-20.

На даний момент у Верховній Раді зареєстровано 39 законопроектів з питань дерегуляції. На їхнє ухвалення, за оцінками Мінекономрозвитку, потрібно близько 6 місяців.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1801

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]