Головна » 2018 » Липень » 9 » Посів 4 місто з 23 в рейтингу Губернаторів України губернатор Закарпаття Геннадій Москаль

Посів 4 місто з 23 в рейтингу Губернаторів України губернатор Закарпаття Геннадій Москаль

Губернатор Закарпаття Генадій Москаль посів 4 місце з 23 в рейтингу Губернаторів України

У рейтингу 11 критеріїв які характеризують зміни в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

Український тижневик «Ділова столиця» продовжує складати рейтинг голів облдержадміністрацій, складений на підставі двох десятків найбільш значущих показників Державної служби статистики. У рейтингу враховані дані 23-х  регіонів України.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль посів четверте місце в десятці лідерів «Рейтингу губернаторів». Такого результату вдалося досягти завдяки декільком успішним показникам області. Закарпаття – один із двох регіонів України з найнижчим рівнем заборгованості із виплати заробітної плати (16 гривень на одного штатного працівника станом на 1 травня, що у 20 разів менше загальноукраїнської заборгованості) і з найкращою динамікою роздрібної торгівлі (обороти зросли на 11,8 % порівняно з першим кварталом 2017 року).

Крім цього, область у четвірці регіонів з найкращою динамікою реальних зарплат (зріст на 12,5%) і найменшим скороченням народжуваності, в п’ятірці регіонів з найпомітнішим скороченням смертності населення, найбільшим об’ємом експорту товарів та послуг на душу населення, найбільшим припливом прямих іноземних інвестицій на одного мешканця, найбільшою площею прийнятих в експлуатацію квартир на 1000 мешканців та найкращою динамікою капітальних інвестицій (ріст у 1,5 рази).

Наразі в області є шанси покращити і деякі інші показники, зазначає видання. До прикладу, з динамікою сфери послуг область в першому кварталі посіла сьоме місце, але до кінця року може піднятися і вище. Після відкриття Бескидського тунелю 24 травня, має суттєво зрости інтенсивність залізничних перевезень вантажів і пасажирів через Закарпаття по європейському транспортному коридору до Словаччини, Угорщини, Словенії, Італії.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-07-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1648

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]