Головна » 2015 » Липень » 7 » Посіви снодійного маку вирубали в Ужгороді

Посіви снодійного маку вирубали в Ужгороді

Виявили незаконний посів макових рослин дільничні інспектори Ужгородського міськвідділу міліції під час проведення оперативно-профілактичної операції «Мак».

Снодійний мак виростила на власній присадибній ділянці 55-річна ужгородка. Жінка намагалася пояснити міліціонерам, що мак самозасівний, а не викопала його так, як хотіла його використати лише для кулінарних цілей.

Так це чи ні – правоохоронці перевірятимуть. Любительку макових пиріжків буде притягнуто до відповідальності.

Рослини снодійного маку були вилучені та направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатській області.

Як повідомив перший заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції майор міліції Олександр Боднарчук, за незаконний посів або вирощування нарковмісних речовин законодавством передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що з початком теплої пори року в Ужгороді, як і по всій Закарпатській області так і загалом по Україні, стартували оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2015».

Операція триватиме до кінця вересня. Її метою, перш за все, є профілактика незаконного обігу наркотиків. Завданням – виявлення та знищення незаконних посівів маку, конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11001

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]