Головна » 2013 » Травень » 23 » Посол Фінляндії в УжНУ відкрила «інвестиційний кабінет»

Посол Фінляндії в УжНУ відкрила «інвестиційний кабінет»

21 травня в Інституті економіки та міжнародних відносин УжНУ перерізали символічну стрічку на відкритті «інвестиційного кабінету». Ректор університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук представив студентам першого лектора нового кабінету – Надзвичайного і Повноважного Посла Фінляндської Республіки в Україні Ар’ю Макконен,  – повідомляє офіційний сайт УжНУ.  

 «Мені дуже приємно бути вкотре у стінах Інституту економіки і міжнародних відносин, адже щоразу я відвідую його з нової приємної нагоди. Відчувається, що Інститут і його тепер 3 факультети активно розвиваються, не зупиняються на досягнутому, тут кожного разу презентують нововведення та новації, як це і личить такому поважному підрозділу УжНУ, - прокоментував ректор. - Відкриття кабінету інвестиційної політики університету – знакова подія, адже фундаментальний процес інвестування є запорукою розвитку економіки усіх країн. Без нього жодна держава у своєму суспільному, економічному та політичному просторі не має майбутнього. Це інтернаціональні капітали, ресурси, інформаційні потоки, без яких ми просто не уявляємо собі сучасний світ, у тому числі вищу освіту і науку. Це дає змогу університетові поповнюватися спеціальною технікою, сучасними засобами зв’язку, методичними матеріалами та усім необхідним для використання у навчальному процесі. Усе – для успішного досягнення кінцевої мети: якісної підготовки фахівців, зокрема, і у галузі міжнародних відносин».

Посол Ар’я Макконен подякувала за запрошення до УжНУ. «Це вперше я у вашому регіоні. При чому, шлях з Києва подолала на авто – хотіла більше побачити. Мені цікава діяльність вашого університету, приємно познайомитися з ректором, викладачами і студентами. У кожному університеті я зустрічаю багато студентів-ентузіастів і це додає мені віри у розвиток України», - зауважила посол. Також вона наголосила: «Кожна країна світу зараз, звичайно, прагне до залучення інвестицій. Але за це потрібно боротися. Країни, що розвиваються, борються за інвестиції між собою. Водночас залучення інвестицій прагнуть і розвинені країни. Тому найкраща позиція – бути дуже активними і створювати правильний інвестиційний клімат. Під цим я розумію правильне керівництво, прозорість і незалежна судова система. Протягом лекцій у цьому кабінеті ви дізнаєтеся чимало поглядів на це питання. Для вашого університету це особливо важливо, адже він розташований так близько до кордону з ЄС».



За матеріалами: Новини сьогодні
23-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11283

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]