Головна » 2018 » Березень » 30 » Посол Литви в Україні Марюс Януконіс - "Паланок" – один з кращих замків України"

Посол Литви в Україні Марюс Януконіс - "Паланок" – один з кращих замків України"

Сьогодні в Мукачеві побував Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс. Він вже відвідав трикотажну фабрику «Мрія», де залучені інвестиції з Литовської Республіки. Опісля відбулася зустріч з міським головою Андрієм Балогою, участь в якій взяв також і Почесний консул Литовської Республіки у місті Ужгороді та Закарпатській області Віктор Гарапко.

Окрім економічної співпраці, залученні нових інвестицій з Литовської Республіки, було обговорено співпрацю в гуманітарній сфері. Дипломат цікавився туристичним потенціалом Мукачева. Як повідомив міський голова, щороку фіксується ріст туристів майже на 20%. Окрім традиційних відвідування замку «Паланок» є зацікавленість й різноманітними фестивалями, яке проводить місто. Більша частина зустрічі стосувалася саме спільного проекту в замку «Паланок» щодо відкриття кімнати литовського князя Федора Корятовича, – повідомляє Мукачівська міськрада.

Минулоріч в стінах замку литовськими партнерами вже відбулася урочиста презентація проекту «Кімната історичної пам’яті князя Федіра Корятовича». Тоді відбулася передача копії портрету князя Корятовича, який зберігається в Мукачівському Свято-Миколаївському монастирі. Портрет став першим експонатом майбутньої експозиції. Незабаром тут буде облаштований виставковий зал –кімната князя Корятовича. Це перший музей України, де буде представлена історична спадщина із Литви.

Пан Посол зауважив, що вважає «Паланок» одним з кращих замків України та запевнив, що цей проект дозволить залучити в тому числі й туристів з Литви.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
30-03-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1605

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]