Головна » 2018 » Листопад » 6 » Посол - Угорщина запевнила у незмінній підтримці територіальної цілісності України

Посол - Угорщина запевнила у незмінній підтримці територіальної цілісності України

Угорщина запевнила у незмінній підтримці територіальної цілісності України – посол

Віце-прем’єр-міністр Угорщини Шандор Пінтор запевнив посла України в Будапешті Любов Непоп у незмінній підтримці територіальної цілісності України.

Про це посол розповіла на своїй Facebook-сторінці після зустрічі з угорським чиновником.

"Детально поінформувала про ситуацію на Сході України в контексті триваючої російської агресії та ситуацію в тимчасово окупованому Росією Криму. З угорського боку було запевнено в незмінності позиції щодо підтримки територіальної цілісності та відновлення миру в Україні", - розповіла Непоп.

Окрім того, сторони обговорили питання взаємодії в правоохоронній сфері, охорони кордону та покращення умов його перетину, в тому числі шляхом запровадження спільного прикордонного і митного контролю, запобігання та протидії природним катастрофам, зазначила посол.

Як відомо, Угорщина вже понад рік блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО на вищому рівні. У той же час ця комісія на рівні послів збирається регулярно. У цих засіданнях можуть брати участь і українські урядовці.

Нагадаємо, Київ звернувся до Парламентської асамблеї НАТО із закликом вплинути на Угорщину, яка блокує євроатлантичні прагнення України.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1556

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]