Головна » 2014 » Лютий » 10 » Повалення пам’ятника Лєніну у Києві призвело до "вождєпаду" в Україні. ВІДЕО

Повалення пам’ятника Лєніну у Києві призвело до "вождєпаду" в Україні. ВІДЕО

Після знесення в Києві на Бессарабській площі пам’ятника Лєніну в Україні пошкодили й знесли щонайменше 19 пам’ятників "вождю світового пролетаріату".

У центрі Києва 8 грудня 2013 року під час масових акцій протесту з постаменту за допомогою тросів звалили пам’ятник Лєніну. Під час падіння голова статуї відокремилася від тулуба. Згодом народні депутати від ВО «Свобода» взяли відповідальність за знесення пам'ятника Лєніну на себе

За фактом знесення пам'ятника міліція порушили кримінальне провадження за статтею 294 ККУ про масові заворушення .

11 грудня на Волині у Любешові на приватній території, що належить офісуі КПУ, комуністи з власної ініціативи демонтували пам’ятник Лєніну. 

Зранку 30 грудня в місті Ватутіне (Черкаська область) четверо невідомих чоловіків знесли пам'ятник Лєніну. Вранці городяни побачили порожній постамент і поваленого Ілліча. Через кілька годин працівники комунальних служб повернули скульптуру на місце, але вже з відбитим носом. 

Проте найбільше пам’ятників "вождю світового пролетаріату" зруйнували на Одещині. 

9 грудня невідомі вночі пошкодили пам’ятник Лєніну, встановлений біля клубу залізничників міста Котовська Одеської області. Слідчо-оперативна група міськвідділу міліції, встановила, що від пам’ятника відокремлено погруддя.

Фрагменти були розкидані біля підніжжя постаменту.

За даним фактом слідчим відділом Котовського МВ розпочали кримінальне провадження за ст. 296 КК (хуліганство).

4 січня у Миколаївському районі пошкодили пам'ятник Лєніну в парку біля будинку "Центр дозвілля". Перевірка міліції з'ясувала, що пам'ятник упав сам.

А вже 5 січня у райцентрі Березівка (Одеська область) невідомі облили пам’ятник Лєніну чорною фарбою.

21 січня у місті Татарбунари (Одеська область) пам’ятнику Лєніна відбили голову. Водночас представники місцевої влади запевнили, що верхня частина пам’ятника відвалилася без сторонньої допомоги, мовляв, пам’ятник занадто старий (його встановили у 1970 році). 

Згодом у райцентрі Машівка Полтавської області невідомі обезголовили пам'ятник Лєніну. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Цього ж місяця в Алчевську Луганської області на пам’ятнику Лєніну написали «Кат»

Також у січні у Кривому Розі, неподалік від залізничної станції Кривий Ріг-Західний, невідомі зруйнували погруддя Лєніна. У чавунного погруддя відбили голову, при цьому постамент залишився неушкодженим. 

23 січня у місті Снігурівка Миколаївської області не встояв ще один пам’ятник вождю. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України («Пошкодження майна»), санкція якої передбачає обмеження волі на строк до 4 років.

Того ж дня в Ізюмі на Харківщині облили пам'ятник Леніну червонною фарбою.

А вже 30 січня в Ізюмі невідомі розмалювали пам'ятник Лєніну на центральній площі міста. На постаменті з'явилися низка написів червоною фарбою: «не сотвори собі кумира», «закон» та інші.

Того ж дня у Фастові, що на Київщині, повалили пам’ятник Лєніну. Згодом слідчо-оперативна група встановила, що невідомі громадяни за допомогою лебідки і троса повалили пам'ятник заввишки близько 6 метрів. Розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу ( хуліганство).

У січні не стало двох Лєнінів на Вінничині. У Побережному невідомі відрізали голову пам'ятникові Лєніна. А в Ямполі демонтували Лєніна й встановили на його місці пам’ятник гетьману Богдану Хмельницькому. 

У перший день лютого у районному центрі Чорнобай Черкаської області невідомі обезголовили пам’ятник Лєніну.

А вночі 7 лютого у місті Шепетівка Хмельницької області пам'ятник Лєніну, що стояв перед будівлею райдержадміністрації, просто зник .

Тієї ж ночі невідомі розмалювали пам'ятник Лєніну в парку Ленінського комсомолу в Одесі, прикрасивши його гаслами: "Свобода прийде", "ОУН -УПА герої" , "Москалів на ножі" і "Україна для українців". Міліція за фактом псування пам'ятника початку кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" КК України. До кінця дня комунальники вже очистили постамент.

Тим часом у Сумах скульптуру Лєніна біля палацу культури «Хімік» офіційно прибрали з постаменту. Роботи виконало управління капітального будівництва та дорожнього господарства. «З постаментом розберемось навесні. Табличку нехай комуністи знімають самі», – прокоментував подію на своїй сторінці у Facebook міський голова Геннадій Мінаєв. Відповідно до рішення міської ради, згодом приберуть і останній  пам`ятник Лєніну, що наразі стоїть на масиві Дуровщина. Це стало можливим після рішення міськради знести два пам'ятника Леніну в місті, який прийняли минулого року.  

Як повідомлялось, 2013 року в Україні пошкодили й зруйнували щонайменше 17 пам'ятників Владіміру Лєніну. Унаслідок інцидентів міліція порушувала кримінальні справи за статтею "хуліганство".


За матеріалами: Новини сьогодні
10-02-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11212

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]