Головна » 2018 » Серпень » 23 » Поворотний день в історії США. Андрій Піонтковський

Поворотний день в історії США. Андрій Піонтковський

Поворотний день в історії США

Андрій Піонтковський

Російський політолог та публіцист

Можу впевнено сказати: Трамп не протримається в Білому домі до кінця терміну

Вчорашній день противники і прихильники Трампа одностайно називають абсолютно руйнівним для американського президента. З Манафортом все зрозуміло: він залишиться у в'язниці до кінця життя, хоча в Україні наслідки розслідування його діяльності можуть бути набагато цікавішими. Але сьогодні і вчора Америка обговорює інше – зізнання адвоката Трампа Майкла Коена, який сенсаційно під присягою зізнався в злочині.

Коен платив чималі суми двом повіям за їхнє мовчання про відносини з Трампом. І це було б питання моральності, але, на жаль, президент робив це з коштів виборчої кампанії, а це вважається в США важким злочином.

Коен зізнався, і тепер кілька років відсидить у в'язниці, але в своєму офіційному зізнанні він чітко підкреслив, що здійснював злочин у співпраці, координації та за прямою вказівкою Дональда Трампа. І не будь останній сьогодні президентом, кримінальне переслідування вже було б відкрито. Але згідно з американським процесуальним законом, чинний президент США не може притягуватися до відповідальності. Однак може бути підданий імпічменту. Що і станеться після проміжних виборів 6 листопада, де демократи, найімовірніше, отримають більшість голосів в обох палатах Конгресу.

Крім того, Коен каже, що на слуханнях Конгресу готовий довести, що Трамп знав про славнозвісну зустріч в Trump Tower в червні 2016 року, коли його зять, син і Манафорт спілкувалися з путінською агентессою щодо отримання компрометуючих матеріалів проти Гілларі Клінтон. Раніше президент це категорично заперечував.

Можу впевнено сказати: Трамп не протримається в Білому домі до кінця терміну. Тепер це питання декількох місяців. Вчорашній день став поворотним у всій цій історії.

Для Трампа це була точка неповернення.

Андрій Піонтковський

Російський політолог та публіцист


За матеріалами: Новини сьогодні
23-08-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1560

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]