Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Працівники словацького консульства садили новорічні ялинки

Працівники словацького консульства садили новорічні ялинки

В Ужгородському лісгоспі садили білу ялицю. Новорічну. «Але новорічною вона стане років черев вісім», – пояснює директор Ужгородського держлісгоспу Іван Костів. Зараз йдеться про саджанці, вирощені із насінини. І це вже не перша така акція. Зелені красуні, висаджені раніше, вже трохи підросли.

«Не всі деревцята прийнялися. Найбільше через те, що влітку було спекотно. А ялиця любить багато вологи і затінок», – продовжує головний інженер підприємства Володимир Геккер.

У акції взяла участь і голова Кам’яницької сільради Марія Коваль-Мазюта. І це не формальна участь, бо в селі існує шкільне лісництво, яке готує яскраві стіннівки для лісгоспу, разом з фахівцями лісгоспу вчиться садити дерева, доглядати за ними.
Цікаво, що до акції долучилося усе словацьке консульство. З великим ентузіастом вони взялися до роботи. Генеральний консул Словаччини Янка Бур’янова каже, що це дуже добра справа. До того ж, не так часто щастить бути в такому природному середовищі. Тому після офісної роботи, клопотів із візами, така праця видалася справжньою радістю.

А ще в лісгоспі започаткували колекцію мінералів – того матеріалу, з якого складаються наші гори. Діє тут і природний фонтан, до якого самопливом підведена вода з гір. А опісля гості відвідали екологічну стежку. Тут зафіксовано зникаючі рослини Карпат, які занесені в Червону книгу. Всі вони мають дуже цікаву історію, а одна – блакитний пізньоцвіт – розцвіла просто зараз. Також поруч – рослини – індикатори лісів.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11232

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]