Головна » 2018 » Вересень » 3 » Представили виробники на закарпатському фестивалі 12 тон гуцульської бринзи

Представили виробники на закарпатському фестивалі 12 тон гуцульської бринзи

12 тон гуцульської бринзи представили виробники на закарпатському фестивалі

В Рахові пройшов ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок «Гуцульська бринза» - найбільше гастрономічне свято краю, який мав у цьому році кілька рекордів і новацій.

Велелюдний хід в супроводі трембітарів, троїстих музик, кінної групи і вівчарів пройшов від центру міста до головної сцени свята в амфітеатрі «Буркут».

В цьому році в Рахів на фестиваль приїхали тисячі гостей - це і туристи, відпочиваючі на Закарпатті, і гості з сусідніх областей і з зарубіжжя. Виробників унікального продукту - овечої бринзи, першою серед українських продуктів претендує на отримання європейської марки географічного зазначення, - приїхало на фестиваль близько п'яти десятків. Вони привезли до Рахова 12 тон бринзи.

У цьому році на фестивалі вперше провели конкурс на кращу гуцульську овечу бринзу за участю французьких, італійських і вітчизняних експертів. На їх розсуд було представлено 13 зразків: дев'ять молодих нинішніх сирів і чотири торішніх витриманих. Перемогу в конкурсі здобули виробники з Лазещини, Чорної Тиси і Рахова.

До речі, за словами виробників і продавців, ціни з минулого року на головний продукт фестивалю майже не піднімали. Отже, вартість кілограма справжньої гуцульської бринзи коливалася в межах 90-150 гривень, - повідомляють в Закарпатській ОДА.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-09-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1716

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]