Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Причину постійних черг на пунктах пропуску до ЄС прикордонники пояснили

Причину постійних черг на пунктах пропуску до ЄС прикордонники пояснили

Переважна більшість пунктів пропуску, надто на кордоні з ЄС, працюють зі значним перевантаженням, що викликано передусім збільшенням транспортного потоку. Про це йдеться в заяві Держприкордонслужби.

За даними ДПСУ, особливе збільшення транспортного потоку спостерігається на українсько-польській ділянці кордону: у 2013 році тут було пропущено 6 млн 19 тис. транспортних засобів, в 2014-му - 6 млн 460 тис. (+7%), в 2015-му - 7 млн 116 тис. (+10%).

"Протягом 8 місяців 2016 року через українсько-польський кордон пропущено 4 млн 843 тис транспортних засобів, що на 6% більше, ніж за аналогічний період 2015 року", - зазначили в ДПСУ.

У службі зазначили, що на функціонування пунктів пропуску впливає рух учасників малого прикордонного руху і власників транспортних засобів іноземної реєстрації за кордон з метою продовження термінів перебування в Україні, що становить 85-90% загальної кількості пропуску.

"Залишаються актуальними питання будівництва нових і реконструкція наявних пунктів пропуску, передусім автомобільних, їхнє технічне переоснащення, ремонт доріг між пунктами пропуску тощо", - підкреслили в ДПСУ і зазначили, що це допоможе розвязати проблему з чергами.

"Мінінфраструктури та ДФС запропоновано декілька основних шляхів вирішення питання впорядкування черг, зокрема - створення окремих смуг руху при під'їзді до пункту пропуску для учасників малого прикордонного руху і для громадян України та іноземців, які прямують до Польщі з інших регіонів України і ЄС (зелений коридор - без предметів для декларування)", - повідомили прикордонники.

"Актуальним є підвищення пропускної здатності автомобільних пунктів пропуску: там пропонується кабіни прикордонного і митного контролю, розташовані лінійно, розмістити в ялинковому порядку, що дозволить удвічі збільшити пропускну здатність... Також заплановані інші заходи, спрямовані на виключення дублювання функцій прикордонниками і митниками", - заявили в ДПСУ.

За даними Держприкордонслужби, в останні місяці на пунктах пропуску в напрямку Польщі постійно фіксуються черги транспортних засобів для оформлення на виїзд.

На початку вересня глави урядів України та Польщі ухвалили рішення щодо покращення ситуації з перетином спільного кордону та зменшення черг, проте за станом на кінець жовтня черги зберігаються.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1863

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]