Головна » 2017 » Липень » 5 » Придбали базу даних "панамських документів" німецькі правоохоронці

Придбали базу даних "панамських документів" німецькі правоохоронці

Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини спільно з гессенською фіскальною службою взялося за аналіз та оцінювання бази даних "панамських документів".

Німецьке Федеральне управління кримінальної поліції (BKA) повідомило у вівторок, 4 липня, що має у розпорядженні базу даних так званих "панамських документів". Відомство опрацьовує документи разом із фіскальними службами федеральної землі Гессен "задля виявлення складу злочину у кримінальній та податковій галузях права".

"У нас є не лише можливості, але також і політична воля рішуче вести боротьбу проти податкових злочинів", - заявив міністр фінансів Гессена Томас Шефер (Thomas Schafer).

За даними джерел інформагенції dpa в урядових колах Німеччини, базу даних було придбано за п'ять мільйонів євро.

Журналістські розслідування на основі "панамських документів" були вперше опубліковані навесні 2016 року у провідних виданнях різних країн. Документи стосувалися офшорних фірм багатьох політиків та знаменитостей.

Офшорний скандал, викликаний публікацією журналістами-розслідувачами "панамських документів", мав наслідком проведення щонайменше 150 різноманітних допитів, перевірок чи розслідувань з боку тих чи інших державних органів у 79 країнах світу за період до грудня 2016 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-07-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1751

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]