Головна » 2020 » Квітень » 1 » Примусове обстеження на коронавірус дозволив кабмін України

Примусове обстеження на коронавірус дозволив кабмін України

Український Кабінет міністрів оприлюднив документ, який визначає умови примусового обстеження громадян на коронавірус та їх госпіталізації. Обов'язковій госпіталізації можуть підлягати також і діти.

Український уряд у середу, 1 квітня, оприлюднив умови застосування примусового обстеження громадян на коронавірус та їх госпіталізації.

Згідно з постановою уряду №245 від 25 березня, заклади охорони здоров'я мають право здійснювати обов'язкове медичне обстеження людей, які контактували з хворими на COVID-19 або мають симптоми захворювання, якщо такі особи відмовляються від медичного обстеження добровільно. Крім того, медзаклади можуть здійснювати обов'язкову госпіталізацію та призначати карантин (самоізоляцію) хворим на COVID -19 або тим, хто має симптоми захворювання, якщо такі особи відмовляються від госпіталізації або карантину добровільно.

Обов'язково можуть госпіталізувати і дітей тих, хто заражений коронавірусом, якщо їх тимчасово не можна влаштування в сім'ї родичів або знайомих.

Також документ передбачає, що люди, яким призначили карантин, зобов'язані неухильно виконувати рекомендації лікарів. А поліція за письмовим клопотанням медиків може супроводжувати транспорт з людьми, яких доправляють на обов'язкове обстеження чи госпіталізацію. Нацполіція і Нацгвардія також мають патрулювати об'єкти, де проводять обстеження, госпіталізацію та перебування осіб на обов'язковому карантині.

Як повідомлялося, український уряд розглядає можливість запровадження режиму "усі в масках" з 6 по 24 квітня та обмеження кількості людей при перебуванні на вулиці з огляду на те, що на Великодні свята очікується пік зараження коронавірусом.

За останніми даними Центру громадського здоров'я МОЗ, в Україні за 31 березня виявлено 120 нових випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2. Таким чином, загальна кількість зафіксованих випадків зросла до 669. За останню добу померли троє людей, в яких виявили коронавірус, а вилікувалися двоє. Загалом в Україні зафіксовано 17 летальних випадків від COVID-19, одужали 10 осіб.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-04-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1412

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]