Головна » 2013 » Грудень » 18 » Припинити боротьбу на Майданах - найгірша зрада українського народу

Припинити боротьбу на Майданах - найгірша зрада українського народу

Заява Юлії Тимошенко щодо подій 17 грудня у місті Москва

17 грудня 2013 року Віктор Янукович змінив хід історії. Підписавши пакет публічних та непублічних документів з Володимиром Путіним, він свідомо передав Україну під політичний, військовий,  енергетичний, фінансовий та економічний контроль Російської Федерації.

Суть домовленостей між Януковичем та Путіним значно ширша та складніша, ніж банальні угоди, які частково пред`явлені Україні та світу. Результати цих домовленостей будуть втілюватися в життя крок за кроком в довгостроковій стратегічній перспективі аж до створення єдиного державного утворення з повним домінуванням Росії та поступовим поглинанням нашого державного суверенітету.

Те, що зробив Янукович 17 грудня 2013 року, значно гірше, ніж просто вступ до Митного союзу. Вже зараз відбулися перші незворотні зміни. Одна із них полягає в тому, що Янукович більше не має політичної свободи приймати будь-які самостійні рішення на міжнародній арені. Як наслідок, з 17 грудня будь-які кроки України в європейському напрямку, в тому числі, підписання угоди між Україною та Євросоюзом вже стали неможливими.

17 грудня 2013 року Янукович анулював Україну, як самостійного суб`єкта, як повноцінного учасника міжнародної політики, та передав всі рішення міжнародного рівня, які стосуються України, в руки Володимира Путіна.

По-друге, вже очевидно, що після 17 грудня в Україні будуть припинені всі програми по створенню енергонезалежності України від Російської Федерації, бо в Україну замість єдино можливої ринкової ціни на газ свідомо повернули політичну ціну в пакеті з відмовою України від диверсифікації в усіх енергетичних сферах. Модернізація країни знову зупинилася.

Після підписання угоди 17 грудня для України російський газ не стане дешевшим, бо в річному обчисленні відсотки, які наша країна буде платити за 15-млрд. кредит, будуть співставні з отриманими "знижками" на газ. Але підписаний 17 грудня пакет угод з кожним роком буде нас все глибше втягувати в фінансове та енергетичне рабство, з якого не буде існувати простих виходів.

17 грудня нас, як країну, позбавили всіх складових нашої незалежності від північного сусіда, які ми так важко здобували останні 22 роки. Янукович не одноосібно прийняв рішення про передачу країни під контроль Російської Федерації. Це рішення було прийняте колегіально, консенсусом, разом з усіма, підкреслюю, усіма, лідерами значних олігархічних кланів, які входять у коло осіб, що разом з Януковичем фактично управляють Україною.

Такий дорадчий олігархат зараз складається з 9 осіб. Саме вони разом з Януковичем прийняли рішення про стратегічний процес злиття України з Росією на молекулярному рівні з повною здачею країни, як суверенної держави. І це значно складніше, ніж просте входження України до Митного союзу.

Вони також розпочали такий етап об`єднання, що супроводжуватиметься утворенням російсько-українських приватних мега-корпорацій на основі профільних монополій на взаємовигідних умовах між українськими та російськими олігархічними кланами. В найближчий час будуть доприватизовані та поглинуті такими спільними мега-системами залишки державних монополій України в усіх сферах нашого життя від військової до інформаційної.

Янукович разом з радою олігархів прийняв рішення про таке злиття України з Росією виключно для того, щоб зберегти політичну владу та незаконно привласнені державні ресурси України.

Вони вирішили, що зможуть це зробити лише під прикриттям та під захистом нової пострадянської імперії. Життя українського корумпованого режиму для них було, очевидно, несумісним з цінностями та традиціями демократичного світу. Це пояснює і вибір, який зробив Янукович та його найближче оточення на користь підпорядкування Росії та проти європейської інтеграції.

Єдиний вихід з загрозливої ситуації, яка зараз склалась, це негайне мирне усунення Януковича від влади конституційним шляхом на основі волі народу. Усунення саме Януковича, а не його маріонеток – Уряду, РНБО або окремих міністрів.

Якщо ми відкладаємо цю справу до 2015 року, ми втратимо Україну. Я ще раз повторюю. Що в 2015 році не буде чесних президентських виборів, так само, як їх не було на 5 проблемних округах минулої неділі. Януковича потрібно мирно та конституційно усувати зараз, а потім міняти всю систему влади, підписувати угоду з ЄС і робити інші корисні речі. Поки Янукович при владі, питання України, як незалежної держави, стоїть під загрозою.

Я звертаюся до всіх, хто готовий боротися за нашу українську незалежність проти загрози неоколоніалізму та диктатури, які перед нами постали, підіймайтеся багатомільйонною армією на повний зріст та ставте перед Януковичем одну-єдину умову – проведення негайних, дострокових виборів Президента України. За народною ініціативою та всіма законними способами добивайтеся їх проведення.

Я звертаюся також до демократичного світу: не залишайте зараз Україну сам на сам з клубом пострадянських диктаторів, не дайте їм кров`ю та страхом зламати людей, які вийшли на Євромайдани. Зміцніть в українцях віру в ті цінності, за які демократичний світ так наполегливо бореться.

Янукович відмиває брудні гроші своїх кланів в європейських країнах, купує на ці брудні гроші нерухомість, яхти, літаки та інші "дрібнички" по всьому демократичному світові, в демократичних країнах на тіньові корупційні гроші живуть і процвітають родини кланової системи Януковича.

І все це відбувається в той час, коли він втопив у крові мирний студентський майдан, коли він кожен день порушує нові кримінальні справи проти лідерів та активістів громадянського суспільства та кидає їх за ґрати.

В той час, коли Янукович грубо ігнорує волю народу бути частиною об`єднаної Європи, я прошу демократичний світ не сприймати такі подвійні стандарти та не легалізовувати існування українського режиму, довіряючи його нещирій проєвропейській риториці. Це може призвести до народження та зміцнення нової агресивної імперії на теренах колишнього Радянського Союзу, яке спотворить розвиток усього людства.

І останнє моє звернення до опозиції. Нічого не бійтеся! Ведіть український народ до перемоги над диктатурою, об`єднуючи наші зусилля з демократичним світом. Єдине, чого не можна робити, це здатися та, знайшовши зручне пояснення, відступити.

Не можна розходитися з Майданів, поки не буде достроково обраний новий, демократичний, проєвропейський президент України та не розпочнуться зміни всієї системи українського життя. Відступити та припинити боротьбу на Майданах я вважаю сьогодні найгіршою зрадою українського народу.

Вірю, що кожен українець цього не допустить!

Слава Україні!

Юлія Тимошенко, Качанівська колонія, Харків




За матеріалами: Новини сьогодні
18-12-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11208

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]