Головна » 2015 » Серпень » 15 » Привіз додому бойківську бронзову медаль юний шашковий «принц»

Привіз додому бойківську бронзову медаль юний шашковий «принц»

Ця медаль виграна у жорсткій конкурентній боротьбі з представниками інших 9 областей України.

З проголошенням незалежності України за ініціативою Петра Косачевича у 1992 р. місто Турка Львівської області стало центром і організатором проведення Перших Всесвітніх Бойківських фестин, які супроводжуються неповторними сурмами трембіт та мелодіями троїстих музик. Збирає вона велику кількість туристів і гостей з усього світу.
Турківщина є серцем Бойківського краю. Бойки, за однією із гіпотез походять від скіфських племен, які прибули на територію верхів Дністра. За іншою – вони походять від кельтів-галатів, які через свою войовничість ще називались кельтами-боями. Отже бойки – це люди, які нікого не боялись і завжди вміли постояти за себе.
6-9 серпня 2015 року у м. Турка відбувся Третій Світовий Конгрес Бойків, у рамках якого також проведено шахово-шашкові турніри пам’яті Степана Попеля, визначного шахіста світу, чемпіона Львова, Парижа, Північної Америки.
На турнір з’їхалися кращі представники 10 областей України. Серед учасників – гросмейстер, провідні майстри, кандидати в майстри спорту. Поряд з цим в змаганнях взяли участь і спортсмени, в яких спортивні досягнення ще попереду. Саме такий колорит учасників сприяв цікавому сюжету змагань, вносив інтригу в розподіл місць. Юні мали змогу, при хорошій, результативній грі, звичайно, зустрічатись з тими спортсменами, про яких лише чули з розповідей старших.
Виграв змагання рейтинговий лідер України, представник Дніпропетровська Євген Івашко, гросмейстеру Сергію Бойко з Харкова дісталася срібна нагорода. Тарас Литвин з Тернопільської області – третій.
В шашкових баталіях взяли участь і вихованці шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського районного Будинку дитячої творчості. Наші юнаки боролись за призові місця серед юних. З перших турів вони трішки відстали від лідерів: кандидата в майстри спорту України Петра Ціхановського з Вінницької області і представника Львівщини Руслана Монича.

В заключному, дев’ятому, турі виснажливих змагань в наших спортсменів появилася нагода догнати, а то і перегнати фаворитів. Накопичена втома і величезна напруга змагань не дозволила їм це зробити. Неточності в самому закінченні партій вплинули на результати гри. Богдан Асеєв і Богдан Роман на фініш прийшли з однаковим очковим балансом. Додаткові показники віддали перевагу Богдану Роману. Він – третій призер по справжньому престижного турніру, повідомили в Іршавській РДА.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
15-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11182

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]