Головна » 2014 » Листопад » 28 » Про апетити Коломойського та "синхрон" у виконанні Яроша, Берези й Філатова

Про апетити Коломойського та "синхрон" у виконанні Яроша, Берези й Філатова

Політолог Юрій Палійчук прокоментував, у що може перерости конфлік між Петром Порошенком та Ігорем Коломойським, у програмі "Нічний телеекспрес з Наталкою Лятуринською" на Еспресо.TV.

"Ця ситуація була прогнозована. Коли ще Петро Порошенко прийшов до влади, коли відбулася інавгурація, стало зрозуміло, що треба буде вирішувати питання з Коломойським, тому що апетити Ігоря Валерійовича з кожним днем росли і росли: він намагався з кожним днем розширювати свій вплив на Україну. Він намагався взяти під контроль якомога більше областей на півдні і на сході. У цьому конфлікті тому немає нічого дивного", - сказав він.

Політолог зазначив, що Коломойський намагатиметься доносити певні меседжі через своїх представників у парламенті. "Перший сигнал є – пан Філатов, який буде таким собі маячком, котрий своїми голосуваннями (те, що він сьогодні продемонстрував, власне) доносити до еліт позицію Коломойського.

І вчорашній його демарш, на мою думку, під абсолютно надуманими причинами, і його голосування – дуже показові. Голосування його, пана Яроша і Берези були синхронні. Якщо немає бажання голосувати за прем'єр-міністра, спікера парламенту, то у Верховній Раді як заведено – або ти виймаєш картку свою, або ти не береш участі у голосуванні, а коли ти хочеш продемонструвати свою позицію, ти тиснеш кнопку або "проти", або "утримався".

От сьогодні побачили як пан Ярош, пан Береза, пан Філатов демонстративно утримувалися під час оцих голосувань", - зауважив експерт і додав: "Але варто нагадати, що у пана Коломойського є не лише Філатов у "БПП", у пана Коломойського є ще мажоритарник Олександр Шевченко, який пройшов в Івано-Франкіській області, є ще пан Ігор Палиця, статус якого особисто для мене – невідомий, тому що я тримаю сьогоднішнє голосування і тут немає прізвища останнього, тобто він сьогодні не склав присягу і незрозуміло – він залишається губернатором чи він іде народним депутатом". (Після програми стало відомо, що Ігор Палиця склав мандат і залишився губернатором Одещини, - Ред.)

І, звичайно ж, вважає Палійчук, справа у бізнесових інтересах. Хто кого переможе - невідомо, проте поки що, на його думку, перемагає дніпропетровський олігарх. "Обоє людей розглядають політику як джерело посилення свого бізнесу. І зрозуміло, що в першу чергу на кону завжди стоять гроші, великі гроші. І пан Коломойський не приховує свій інтерес, він зацікавлений в перерозподілі того майна, яке залишилося від регіоналів, того майна, яке можна відібрати у російських компаній. Тому, в першу чергу мова йде про гроші, про дуже великі гроші", - сказав політолог.

"Ми весь час спостерігали війну Льовочкіна і Коломойського, і зараз вже можна констатувати, що Коломойський виграв цю війну, виграв в першу чергу інформаційно, поставив на правильні політичні сили, його ставка зіграла. Зрозуміло, що політика - це велика частина ризику, як у казино. Але окрім того, що у Ігоря Валерійовича є везіння, в нього є талант менеджерський, організаторський.

Хто переможе зараз: Порошенко чи Коломойський – важко оцінити, тому що з одного боку, у Порошенка є набагато більший ресурс, в нього є держава, правоохоронні органи, власне, що ми вчора побачили, ці виклики в прокуратуру (наче Корбана викликали), в нього є контролюючи органи, які гіпотетично можуть тиснути на бізнес Коломойського.

Але у Коломойського є медіа, які можуть досить успішно відбивати ці атаки, і в Коломойського зараз залишається до нині дуже непоганий образ у суспільстві. Згадаймо період березня-травня, тоді його як національного лідера розглядали люди", - сказав Палійчук.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
28-11-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11050

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]