Головна » 2016 » Вересень » 8 » Про "азовців" в Україні знімуть повнометражний фільм

Про "азовців" в Україні знімуть повнометражний фільм

  В Україні розпочали виробництво документальної повнометражної стрічки "Залізна сотня" про бійців роти полку спеціального призначення "Азов".

Як повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно, з компанією-виробником фільму укладено контракт про надання 100% державної підтримки у розмірі 1 мільйона 970 тисяч гривень.

За словами автора сценарію і режисера фільму Юлії Гонтарук, це кіно не про збройний конфлікт на сході України, а про те, як конфлікт змінює долі людей. Фільм має таку назву, бо його героями є бійці роти "Залізна" полку спеціального призначення "Азов", які під час військової операції в Широкиному вистояли три дні поспіль під натиском ворога. Стрічка створюється на основі записаних інтерв'ю з бійцями полку "Азов".

"Держкіно підтримало цей проект, бо тема, яку він порушує, - повернення бійців після війни до цивільного життя - потребує розкриття і висвітлення. Зі свого боку, ми зробимо все можливе, аби стрічка побачила світ", - зазначив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

"Залізна сотня" - переможець 8 конкурсного відбору Держкіно. Виробництво здійснює компанія "Директорія кіно". Продюсерами фільму є Ігор Савиченко та Олександра Братищенко.

Нагадаємо, в липні у Вінниці розпочались зйомки повнометражного художнього фільму про учасників АТО і бойові дії на Донбасі з робочою назвою "Тримаю тебе біля серця".

"Це буде українське кіно, кіно про сучасні події на сході країни через призму конкретної людини - колишнього офіцера, який не може знайти себе у мирному житті, а з початком АТО йде воювати добровольцем", - розповідав головний режисер фільму Валерій Шалига.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1816

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]