Головна » 2016 » Лютий » 13 » Про блокування російських фур буковинець Геннадій Москаль: Хай їдуть через Шрі-Ланку

Про блокування російських фур буковинець Геннадій Москаль: Хай їдуть через Шрі-Ланку

Влада Закарпаття підтримує акцію активістів із блокування російських фур, але не має повноважень перекривати їхній рух через область.

Про це в ексклюзивному коментарі для ТСН.ua заявив глава Закарпатської ОДА, буковинець Геннадій Москаль.

За словами чиновника, він звертався до уряду із вимогою прокоментувати рішення щодо пропуску російських вантажів через українську територію. Втім, Москаль додав, що не може обмежувати рух фур із Росії. Повідомляє tsn.ua

Такі повноваження мають тільки керівники військово-цивільних адміністрацій - тимчасово обмежувати рух, перекривати рух тощо. Ми самі звернулися до українського уряду з нерозумінням, хто прийняв таке рішення, що російські вантажі можуть йти по нашій території.

Якщо Польща заблокувала, то, виходить, що? Що у Польщі забрали Крим, Севастополь, пів-Луганської і Донецької області, а не в України? Ми офіційно звернулися до уряду: дайте роз'яснення, як це сталося…", - наголосив глав ОДА. На його думку, фури з РФ мають шукати об'їзні шляхи. Шукайте інші шляхи, їдьте через Шрі-Ланку, через Сомалі - це ваше право. Хто більший патріот на сьогоднішній день - Польща чи Україна?", - поцікавився він.

Москаль наголосив, що не буде заважати проведенню акції, але й не буде втручатися.

"Ми не будемо їм заважати - це раз. Ми не будемо втручатися - це два. Це є громадянська позиція. Єдине, ми через ЗМІ попросили їх, щоб не було ніяких перегинів, щоб не дай Бог ні в кого нічого не взяли, когось у грубій формі..., просто сказали "вибачте". Але без всяких там перевірок пропускали жителів України, жителів других країн, іноземців, які прямують через Угорщину, Словаччину, Румунію в Європу", - сказав очільник Закарпаття, додавши, що у ситуації має розбиратися центральна влада.

"Із моральної точки зору ми на стороні тих, хто робить такі акції. Але з державної точки зору допомогти ми не можемо", - резюмував він.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1867

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]