Головна » 2016 » Березень » 7 » Про допінг у російському спорті німецькі ЗМІ оприлюднили третю частину розслідування

Про допінг у російському спорті німецькі ЗМІ оприлюднили третю частину розслідування

Перший канал німецького телебачення показав чергову, третю частину скандального фільму про допінг у російському спорті.

"Секретна справа про допінг: російський відволікаючий маневр" (Geheimsache Doping: Russlands Taеuschungsmanoever) вийшов в ефір на каналі ARD в неділю ввечері, 6 березня, повідомляє "Укрsнформ".

"Російська легка атлетика загрузла в системі допінгу і корупції", - стверджують творці 28-хвилинного фільму.

Автори, які присвятили розслідуванню не один місяць, відзначають, що незважаючи на заяви високопоставлених російських чиновників країна, як і раніше, не виконує вимоги Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) і Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) по боротьбі з допінгом.

Журналіст Хайо Зеппельт заявляє, що "допінг-контроль в Росії вже багато років є лише фарсом" і передрікає російській легкій атлетиці "дуже похмуре" майбутнє.

Дві його попередні стрічки - "Секретна справа про допінг: як Росія робить своїх чемпіонів" і "Секретна справа про допінг: легка атлетика в царстві тіней", показані в 2014 і 2015 роках, наробили багато галасу.

Допінговий скандал в російській легкій атлетиці стане темою обговорення 10 березня на засіданні Ради IAAF в Монте-Карло.

Раніше Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) зупинила на невизначений термін членство Всеросійської асоціації легкої атлетики через скандал з вживанням допінгу. Це означає, що російські легкоатлети не зможуть взяти участі в Олімпійських іграх 2016 року в Бразилії, як і в інших легкоатлетичних змаганнях під егідою цієї міжнародної асоціації.

У лютому Федерація світової легкої атлетики опублікувала список російських спортсменів, яким заборонено виступати на міжнародних змаганнях в період дискваліфікації.

Також повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін може бути пов'язаний з допінговим скандалом, в центрі якого виявилися російські атлети після Олімпійських ігор 2012 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11005

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]