Головна » 2024 » Березень » 21 » Про можливі кібератаки на системи водопостачання попередили місцеву владу у США

Про можливі кібератаки на системи водопостачання попередили місцеву владу у США

Губернатори штатів у США отримали попередження від федерального уряду про можливість серйозних кібератак іноземних хакерських груп на системи водопостачання і водовідведення по всій території країни. Про це повідомляє Reuters.

У вівторок у штати розіслали листа, у якому радник з нацбезпеки Джейк Салліван та керівник Агентства захисту довкілля Майкл Ріген попередили про загрозу кібератак, які можуть виводити з ладу системи водопостачання і водовідведення по всій території США.

У листі висловлюється припущення, що подібні хакерські атаки можуть організовуватися, зокрема, за причетності Ірану і Китаю. Ріген наводить випадок, який вже стався з компанією у Пенсильванії, де хакерська атака вивела з ладу контролери, через що систему довелося переводити у ручний режим управління. Вважається, що у цьому випадку хакери були пов’язані з іранським Корпусом вартових Ісламської революції.

У листі згадали також хакерську групу Volt Typhoon, яку вважають пов’язаною з Китаєм та підозрюють у втручанні в системи багатьох об’єктів критичної інфраструктури, зокрема водопостачання.

Губернаторів штатів закликали подбати, щоб їхні локальні компанії, відповідальні за водопостачання та водовідведення, відповідально оцінили свій поточний підхід до кібербезпеки і були готовими до потенційних неприємностей.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1624

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]