Головна » 2013 » Вересень » 11 » Про нові штрафи розповіли у ДАІ

Про нові штрафи розповіли у ДАІ

У Державтоінспекції України не мають наміру розширювати кількість причин, за якими співробітник ДАІ може зупинити транспортний засіб. Про це сьогодні, 11 вересня, заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Сергій Будник.

«Причин зупинки ми не збільшуємо – тільки за явні порушення, видимі несправності автомобіля», – сказав він KP.UA.

За словами Будника, на сьогоднішній день розроблено ряд змін, які передбачають збільшення штрафів за ряд порушень.

Зокрема, як зазначив Будник, даним законопроектом пропонується збільшення штрафів за перевищення норм і стандартів тонування скла, несправності гальмівної, кермової систем з 340-425 гривень до 510-680. Також пропонується збільшити з 51 -85 грн до 85-170 штраф за невикористання пасків безпеки, передбачається за встановлення та використання зовнішніх світлових приладів, які не передбачені конструкцією автомобіля, стягувати 510-595 гривень замість 425-510 .

Крім того , Будник нагадав, що з 15 квітня цього року набули чинності зміни, якими забороняється встановлювати на проїжджій частині будь конструкції, що перешкоджають парковці. За це, за словами начальника ЦПД, пропонується встановити штраф для громадян – 340-510 гривень і 510-680 гривень для посадових осіб.

У той час за невиконання приписів ДАІ (мається на увазі приписи, пов’язані з порушенням норм і стандартів змісту дорожньої мережі, об’єктів дорожньої інфраструктури) ДАІ пропонує ввести покарання у вигляді санкцій в сумі 680 гривень. Разом з тим ДАІ пропонує законодавцю доповнити «Закон про міліцію», наділивши правом співробітників державтоінспекції в числі інших контролюючих органів перевіряти умови роботи водіїв.

«Також пропонується ввести заборону на експлуатацію технічно несправних транспортних засобів. Пропонуємо вести відповідальність за ненадання переваги спеціальному транспорту, смуг громадського транспорту. Ці проекти знаходяться на розгляді в парламенті і , сподіваюся, незабаром будуть прийняті», – сказав Будник.

«Наша ініціатива спрямована на те , щоб наше законодавство розвивалося , а суми штрафів мали виключно якусь попереджуючу , утримуючу силу » , – запевнив Будник.

За матеріалами: Новини сьогодні
11-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11298

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]