Головна » 2017 » Липень » 14 » Про перевезення через кордон тварин - що закарпатцям треба знати

Про перевезення через кордон тварин - що закарпатцям треба знати

  Інформує ДФС у Закарпатській області.

Порядок переміщення через митний кордон України товарів громадянами для особистих, сімейних та інших потреб, не пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності, регулюється розділом ХІІ Митного кодексу України.

Згідно зі ст. 378 вищезазначеного розділу не дозволяється ввезення громадянами на митну територію України товарів, які класифікуються в 1 - 24 групах УКТ ЗЕД, у тому числі живих тварин (група 1 УКТ ЗЕД).

Установлене обмеження не поширюється на домашніх тварин.

Згідно зі ст. 375 Митного кодексу домашні тварини, що ввозяться громадянами на митну територію України, підлягають письмовому декларуванню та застосуванню до них заходів контролю, визначених законом.

Кількість домашніх тварин, які можуть бути ввезені в Україну громадянином без застосування заходів гарантування, обмежено законом.

Дозволяється тимчасове ввезення на митну територію України домашніх тварин у кількості не більше ніж 3 ссавців, 6 птахів, 20 акваріумних риб з поданням до митниці ДФС документів, які видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються громадянами через митний кордон України. (частина п’ята ст. 379 Митного кодексу).


За матеріалами: Новини сьогодні
14-07-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1807

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]