Головна » 2016 » Лютий » 12 » Про рахунки невістки голови НБУ "Дельта Банк" оприлюднив інформацію

Про рахунки невістки голови НБУ "Дельта Банк" оприлюднив інформацію

Загальна сума на депозитному і чотирьох поточних рахунках Валерії Гонтарєвої, тезки і невістки голови Національного банку України (НБУ) Гонтарєвої Валерії Олексіївни, в "Дельта Банку" станом на березень 2014-го (за рік до запровадження тимчасової адміністрації) становила 406 тис. грн, повідомляється на веб-сайті "Дельта Банку".

"До уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію "Дельта Банку" звернулася Гонтарєва Валерія Владиславівна з пропозицією оприлюднити інформацію про її кошти, які були розміщені в цьому банку. Це пов'язано з тим, що останнім часом в соцмережах і ЗМІ з'явилася перекручена інформація з цього приводу", - наголошується в повідомленні.

За даними банку, станом на 3 березня 2014 року на ім'я невістки Гонтарєвої було відкрито п'ять банківських рахунків у національній та іноземній валютах, в тому числі чотири поточні рахунки і один депозитний рахунок на загальну суму 406 тис. грн.

Станом на день введення тимчасової адміністрації в "Дельта Банк" - 3 березня 2015 року - залишок коштів на її рахунках становив 169,9 тис. грн, що відповідало розміру гарантованого відшкодування.

Як повідомлялося, раніше в деяких ЗМІ з'явилася інформація щодо розслідування Національного антикорупційного бюро про депозити сина Гонтарєвої (Антона Гонтарєва) в "Дельта Банку" за підозрою в тому, що він нібито до запровадження в зазначеному банку тимчасової адміністрації зміг вивести більшість своїх депозитів.

У свою чергу НБУ повідомив, що не отримував інформацію про початок розслідування.

Крім того, в соцмережах з'явилася інформація, що у невістки голови НБУ на рахунках в "Дельта Банку" до введення тимчасової адміністрації в банк налічувалося 12 млн грн.

В інтерв'ю сайту "Hubs" 27 березня 2015 року Гонтарєва повідомила, що в її старшого сина був розміщений депозит в ПАТ "Дельта Банк" на суму 800 тисяч грн.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року правління Нацбанку України ухвалило постанову про віднесення ПАТ "Дельта Банк" в категорію неплатоспроможних.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1862

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]