Головна » 2018 » Січень » 31 » Про ситуацію на Закарпатті з торгівлею людьми в Ужгороді розповіли

Про ситуацію на Закарпатті з торгівлею людьми в Ужгороді розповіли

Про заходи із запобігання торгівлі людьми та ситуацію на Закарпатті розповіли сьогодні в Ужгороді.

Як зазначили фахівці, протягом 2017 року на Закарпатті 23 людини отримали статус особи, які постраждали від торгівлі людьми. Їм виплатили одноразову допомогу у розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Найбільше від торгівлі людьми страждають діти. Найпоширеніша форма експлуатації дітей – це втягування до жебракування. За минулий рік 23 дітей на Закарпатті були втягнуті до жебракування. Крім того, дітей часто використовують для роботи на підприємствах. Проте, протягом минулого року на Закарпатті таких випадків зафіксовано не було.

«Жебракування – це дуже травматично для дітей, це впливає не лише на фізичний, але і на психологічний стан та розвиток дітей», – зазначила голова правління Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» Інна Сабадош.

Крім того, за словами фахівців, доросле населення часто виїжджає за кордон на роботу та навчання за посередництва незнайомих осіб та неперевірених організацій і часто стає жертвами. Найчастіше це молоді дівчата, які їдуть працювати моделями або танцівницями до інших країн. Інна Сабадош підкреслила, що особа обов’язкова повинна украсти трудовий договір та перевірити роботодавця ще до від’їзду. Інформацію про країну та роботодавця можна отримати за номером безкоштовної гарячої лінії 527.

Протягом 2017 року в Україні виявлено 1256 випадків торгівлі людьми. Основними країнами призначення є Російська Федерація, Польща, Україна, інші країни ЄС, Туреччина. Росія вже протягом десяти років є лідером серед країн, де українці зазнають насилля та стають жертвами торгівлі людьми.

Серед найпоширеніших форм експлуатації перше місце посідає сексуальна експлуатація, друге – трудова, третє – змішана та жебрацтво. Що стосується статевої приналежності, то переважна більшість тут належить чоловікам. Їх використовують переважно для виконання важкої роботи, 99% жінок ж використовують для надання послуг сексуального характеру.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
31-01-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1705

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]