Головна » 2016 » Квітень » 22 » Про те, як потрапила в рабство у Підмосков'ї, біженка з Донецька розповіла

Про те, як потрапила в рабство у Підмосков'ї, біженка з Донецька розповіла

Біженка з Донецька розповіла про те, як вона потрапила в рабство у Підмосков'ї.

Про це вона повідомила в ефірі радіостанції "Говорит Москва".

За словами дівчини, яка відрекомендувалася Наталією, вона влаштувалася на роботу штукатуром у Московській області, після чого її разом з іншими жінками зачинили в будинку з ґратами і змушували працювати безплатно.

"Вони не давали взагалі грошей. Спершу через фірму обіцяли платити. 30 тисяч на місяць, потім більше. Жодного разу не заплатили, одразу ж привезли в будинок з ґратами. Там зачиняють двері і не випускають", - розповіла Наталія.

За її словами, кільком жінкам вдалося втекти, коли одні з дверей виявилася незамкненими.

"Вони забули дістати з інших дверей ключ. Ми просто побачили і потихеньку втекли. Четверо втекли. Документи не віддала, під підкладку сумки сховала. Я сама з Донецька. Там будинок розстріляли", - сказала Наталія.

Вона зазначила, що в будинку в Підмосков'ї залишилися ще люди, яких утримують силоміць, здебільшого чоловіки.

Після втечі Наталія пройшла близько 20 км пішки і постукала в будинок до жителя села Дятловка, що поряд з Балашихою, Миколи.

"Прийшла пішки з міста Електроуглі, це зо 20 кілометрів. Вона прийшла в село до своєї колишньої подруги, а у тієї будинок згорів. Побачила - горить світло, це було о п'ятій годині ранку. Ніч переночувала, ми її погодували, і вона пішла відновлювати сімку і (робити) якісь свої справи", - розповів радіостанції Микола.

Наталії він тоді порадив звернутися до місцевого відділу поліції, проте там, за словами Миколи, у неї відмовилися прийняти заяву.

"Спочатку вона пішла писати заяву. Їй міліціонер сказав: та що ти писатимеш, це на столі лежатиме, ніхто цим не займатиметься. Сказали: дякуй, що залишилася живою. Ну, вона і пішла", - сказав житель Підмосков'я.

Як повідомлялося, 25 лютого 2016 року Кабінет Міністрів України схвалив постанову "Про затвердження Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року".


За матеріалами: Новини сьогодні
22-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1903

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]