Головна » 2012 » Серпень » 28 » Про «виборчі» порушення на Закарпатті інформуватимуть особисто Посла США

Про «виборчі» порушення на Закарпатті інформуватимуть особисто Посла США

«Обговорили принцип рівного доступу всіх політичних сил до ЗМІ. Посол запропонував особисто звертатись до нього в разі наявності інформації про порушення виборчого законодавства в краї. Так що, коли будете мати таку інформацію, повідомляйте мені - будемо її оприлюднювати», - повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук секретар Ужгородської міської ради Віктор Щадей за підсумками розмови із послом США в Україні Джоном Теффтом.

«Загалом, враження від зустрічі приємні - ми не одні, світ цікавиться процесами, які відбуваються в Україні і нам готові допомагати. Але мусимо пам’ятати: головний крок - за нами», - коментує Віктор Щадей. Він також розповів, про що домовився із Послом.

Так, В. Щадей звернувся до дипломата з проханням організувати для Закарпаття якомога більше міжнародних спостерігачів. «Присутність дипломатів та представників міжнародних громадських організацій повинна охолодити деякі не в міру "гарячі голови", - каже секретар міськради.

За його словами, Посол пообіцяв, що в область обов’язково будуть направлені міжнародні спостерігачі, також можливе відкомандирування представника посольства.
«Попросив посприяти проектам, покликаним провести навчання для членів дільничних комісій, забезпечити їх методичною літературою. Моя власна практика показує, що підготовлені члени ДВК набагато ефективніше проводять вибори і на таких дільницях нема скандалів і підтасовок. Джон Теффт відповів, що цим напрямком, наскільки йому відомо, займаються структури ЄС - тож будемо сподіватись, що члени ДВК будуть забезпечені навчальною літературою», - додав В. Щадей.

Також ужгородець запропонував налагодити співпрацю між всіма міжнародними спостерігачами, які будуть перебувати в області, створити певний координаційний центр для спілкування з журналістами, громадськими активістами та політичними силами. «Ідея послу сподобалась, буду докладати зусиль, щоб реалізувати її в нашій області. На цьому тижні обговорю її з дипломатами Угорщини та Словаччини», - каже В. Щадей.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12016

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]