Головна » 2014 » Січень » 21 » Про запровадження нової сфери бізнесу в США і його ліквідацію в Україні

Про запровадження нової сфери бізнесу в США і його ліквідацію в Україні

У перший день 2014 року марихуана з'явилася у відкритому продажі на прилавках магазинів американського штату Колорадо. З початку року в Денвері, столиці штату Колорадо, та деяких інших містах вже почало роботу більш 20 спеціалізованих магазинів, а ліцензії на виробництво і продаж марихуани отримало близько 350 підприємств.

У той же час, якщо вас більше турбує власний бізнес в Україні, а точніше – його закриття, тоді радимо вам скористатися можливостями Інтернету. Адже ліквідація ТОВ - повний пакет документів і мінімальні строки, доступні кожному завдяки Інтернету.

В свою чергу в США, головними жертвами легалізації, на радість її противникам, виявилися споживачі: в Колорадо ціни на узаконену траву зросли вдвічі. Блогери щедро ділилися інформацією: в Денвері унція марихуани (28,35 г) у "чорних" дилерів коштує 150-200 доларів, медична марихуана (продається за рецептом) - 200-250, ціна унції у відкритому продажі - 400 доларів.

За першу добу доходи від відкритого продажу марихуани в Колорадо перевищили 1 млн доларів.

9 січня, на тиждень пізніше, ніж Колорадо, губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо оголосив, що має намір дозволити вживання марихуани в медичних цілях. Культивування раніше залишиться під забороною, а право виписувати рецепти отримає два десятки лікарень.

Втім, поки на федеральному рівні в США культивування та розповсюдження марихуани залишається важким злочином. На нову індустрію цей прецедент накладає низку обмежень: незважаючи на легалізацію індустрія перебуває у відриві від фінансової системи і працювати може лише в системі готівкового обороту.

Банки та платіжні системи не хочуть мати справи з продавцями марихуани, оскільки за федеральним законом кредитні організації можуть бути звинувачені як мінімум у відмиванні доходів, одержаних злочинних шляхом. Крім усього іншого для власників магазинів це закриває дорогу до отримання легального кредиту, що позначиться на темпах розвитку індустрії.

Не хочуть працювати з продавцями марихуани і страховики. А бухгалтери та юристи бояться консультувати : це може бути сприйнято як пряма співучасть у злочинній діяльності.

Проте більшість експертів вважають, що , закриваючи очі на порушення федерального закону, Вашингтон насправді розглядає окремі штати як випробувальні майданчики, готуючись до легалізації марихуани в масштабах всієї країни.
 
Досвід Колорадо надії на економічний ефект підтверджує. За даними Colorado Center on Low and Police, з моменту легалізації марихуани в кінці 2012 року штат вже заощадив на боротьбі зі злочинністю та наркотиками близько 40 млн доларів. Річний обсяг продажів марихуани, за оцінкою влади Колорадо, перевищить півмільярда доларів, а до бюджету штату додатково надійде майже 70 млн доларів

За матеріалами: Новини сьогодні
21-01-2014
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11204

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]