Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Проінспектував дороги Тячівщини Москаль

Проінспектував дороги Тячівщини Москаль

Стан доріг найвіддаленіших гірських населених пунктів Тячівського району, що мають велику перспективу розвитку туризму та рекреації Геннадій Москаль оглянув під час робочої поїздки.

У найвіддаленішій частині району – с. Мала Уголька розташований Карпатський біосферний заповідник з унікальними в світовому масштабі за площею, станом збереження, будовою і багатством флори і фауни буковими пралісами, які внесені до переліку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Для туристів сюди прокладений пішохідний туристичний маршрут на шляху котрого одна з найбільших карстових печер українських Карпат - “Дружба”, в якій знайдено останки первісної людини. Ці надзвичайно мальовничі місця ваблять і туристів, і науковців, однак перешкодою стає відсутність сюди дороги. Навіть у радянські часи в селі не прокладався асфальт.

- Ми переконалися у Сенивиру, де зробили нову дорогу, наскільки розвиток туристичної галузі залежить від якості автомобільного сполучення. Після того як було відремонтовано напрямок до долини нарцисів – кількість гостей туди так само зросла в кілька разів. Тому потрібно всіма можливими способами розвивати дорожню інфраструктуру на Тячівщині, тоді до вас теж прийдуть туристи, - наголосив Геннадій Москаль у розмові з керівництвом району. Керівник краю доручив негайно виготовити проектно-кошторисну документацію на ремонт доріг в межах сіл Угля, Мала Уголька та Велика Уголька та в першу чергу до Карпатського Біосферного заповідника.

Відтак знаходити джерела фінансування зокрема, у місцевому, районному та обласному бюджетах, фонді регіонального розвитку, щоб наступного року вирішити питання з ремонтом цих шляхів.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11132

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]