Головна » 2015 » Грудень » 14 » Пройшли курс витривалості кандидати на службу в спецпідрозділі КОРД

Пройшли курс витривалості кандидати на службу в спецпідрозділі КОРД

Цей курс став останнім і найскладнішим етапом відбору, який повинні були подолати претенденти на службу у поліцейському спецпідрозділі.

Кандидати на службу в спецпідрозділі КОРД пройшли п’ятиденний курс витривалості. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Як зазначається, цей курс став останнім і найскладнішим етапом відбору, який повинні були подолати претенденти на службу у поліцейському спецпідрозділі.

За словами заступника начальника Департаменту діяльності КОРД Нацполіції України Миколи Путія, кандидати пройшли курс витривалості успішно. П'ятий день випробування став одним із найскладніших, адже майбутні спецпризначенці пройшли 20-кілометровий марш-кидок по пересічній місцевості. Під час виконання цієї вправи вони також виконували інші завдання.

Організатори екзаменів зазначають, що основним завданням 5-тиденного курсу витривалості став відбір кандидатів не лише фізично сильних, але й стресостійких, зданих виконувати команду керівника, вирішувати складні завдання, швидко реагувати на ситуації, що склалися.

Як зазначається, із 33 кандидатів вибули лише троє.

«За тією статистикою, яка є у багатьох спецпідрозділів, українські бійці за цим показником встановили рекорд», – наголосили в Нацполіції.

Нагадаємо, МВС вирішило створити єдиний спеціальний підрозділ для оперативного реагування за аналогією американського спецпідрозділу SWAT, він матиме назву КОРД – «Корпус оперативно-раптової дії». За словами Авакова, його працівники будуть отримувати заробітну платню в межах 15 тисяч гривень.

У жовтні інструктори для спецпідрозділу КОРД пройшли підготовку за американською методикою.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1964

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]