Головна » 2024 » Квітень » 2 » Пройшов 1200 км й завдав удару по заводу, який виробляє “шахеди“ у Татарстані, Український дрон

Пройшов 1200 км й завдав удару по заводу, який виробляє “шахеди“ у Татарстані, Український дрон

Сьогодні під ударами українських дронів-камікадзе опинилася Республіка Татарстан. Атаки скоєно на нафтопереробний завод та найбільшу лінію зі збирання іранських ударних безпілотників "Шахед".

російські ЗМІ повідомляють, що удару завдали безпілотники UJ-22 Airborne, які виробляє компанія Ukrjet. Цей дрон здатний нести 20 кілограмів вибухівки та долати близько 800 кілометрів.

Однак пряма відстань від українського кордону до Єлабуги становить близько 1200 км. Тож або удар було завдавано іншим невідомим дроном, або він був модернізований нашими спецслужбами, або запускався прямо з території росії.

У Єлабузі постраждав завод із виробництва ударних безпілотників "Герань-2", які так називають у росії. Усьому світу він відомий під назвою "Шахед". росія купує компоненти для безпілотників в Ірані, а потім збирає ці дрони під своїм брендом у Єлабузі.

Підприємство знаходиться на території особливої економічної зони "Алабуга". Повідомляється, що внаслідок атаки постраждали семеро людей.

Ще один удар був завданий по нафтопереробному заводу Танеко в Нижньокамську. Це одне з найпотужніших підприємств росії у цій сфері, здатне переробляти до 8,7 млн тонн нафти на рік.

Зазначимо, попри спроби США перешкодити ударам по російських НПЗ, ця атака свідчить про те, що Україна від своїх планів не відмовилася. Упродовж останніх тижнів українські ударні безпілотники вивели з ладу близько 15% перероблення нафти росії.

Хто саме підготував атаки наразі невідомо.

Є інформація, що через ці атаки російське військове командування навіть запровадило для підрозділів на фронті ліміти споживання палива. Це може завадити планам окупантів взяти під контроль Часів Яр, про що ЗМІ писали раніше.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-04-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1617

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]