Головна » 2018 » Квітень » 6 » Прокуратура не допустила узаконення самочинно збудованого багатоквартирного житлового будинку в центрі міста Ужгорода

Прокуратура не допустила узаконення самочинно збудованого багатоквартирного житлового будинку в центрі міста Ужгорода

Прокуратура не допустила узаконення самочинно збудованого багатоквартирного житлового будинку в центрі міста Ужгорода

Ужгородським міськрайонним судом, за активної позиції прокуратури Закарпатської області, відмовлено у задоволенні позову про визнання права власності на будинок по вулиці Фединця, який збудовано з порушеннями містобудівного законодавства.

У судовому процесі прокурор наголошував, що будівля, через її невідповідність вимогам містобудівного законодавства та ненадійність, несе в собі загрозу життю та здоров’ю мешканців міста.

Крім цього, органи державного архітектурно-будівельного контролю встановили невідповідність кількості вказаних у декларації поверхів фактично зведеним. Також, проектна документація не пройшла експертизи в частині міцності, надійності та довговічності.

Однак, в подальшому, незважаючи на те, що декларацію на початок виконання будівельних робіт було скасовано, будівництво об’єкту було завершено без усунення виявлених органами архітектурного-будівельного контролю порушень.

Забудовник, нехтуючи вимогами чинного законодавства, минаючи встановлену процедуру здачі об’єкта в експлуатацію та подальшої реалізації права власності, безпідставно та незаконно вимагав саме у суді визнати його право власності на самочинно збудований багатоповерховий будинок.

Наразі, у провадженні Закарпатського окружного адміністративного суду перебуває на розгляді позов прокуратури області про зобов’язання знести самовільно добудований п’ятий поверх та мансарду зазначеного об’єкту будівництва.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області


За матеріалами: Новини сьогодні
06-04-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1633

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]