Головна » 2017 » Березень » 29 » Прокуратурою Закарпаття скеровано до суду обвинувальний акт - дипломатична контрабанда сигарет

Прокуратурою Закарпаття скеровано до суду обвинувальний акт - дипломатична контрабанда сигарет

Прокуратурою Закарпатської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно «фейковового» працівника Посольства України в Словаччині, який намагався перевезти через кордон велику партію тютюнових виробів. Останній звинувачується у самовільному присвоєнні владних повноважень, поєднаним із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь та використанням завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 353, ч. 4 ст. 358 КК України).

Нагадаємо, у травні 2016 року на пункті пропуску МП "Лужанка" на українсько-угорському кордоні під виглядом дипломатичного вантажу контрабандисти намагалися вивезти з України велику партію тютюнових виробів.
Митники запідозрили наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака) й наполягали на огляді вантажу мікроавтобуса. Проте водій був категорично проти, пояснюючи свою відмову показати вміст автомобіля тим, що перевозить дипломатичну пошту.
Видаючи себе за дипломатичного кур’єра, насправді таким не являючись, він повідомив представників митного посту «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС про те, що перевозить дипломатичний вантаж, пред’явив останнім завідомо неправдивий документ - лист посольства України в Словацькій Республіці, підписаний від імені першого секретаря Посольства України в Словацькій Республіці та скріплений відбитком печатки консульського відділу Посольства України у Словацькій Республіці.

Проте, митники зв'язалися з Міністерством закордонних справ України і, отримавши дозвіл на огляд мікроавтобуса, виявили в середині 5 685 блоків сигарет вартістю та той момент близько 620 тис грн. Тютюнові вироби і сам мікроавтобус були вилучені.

Наразі «фейкового» дипломата судитимуть за двома статтями Кримінального кодексу України (ч.1 ст.353, ч.4 ст.358 КК України), за вказані діяння передбачено покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців чи обмеження волі на строк до трьох років.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1779

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]