Головна » 2015 » Травень » 30 » Проти будівництва сміттєполігону на своїх землях Тячівщина та Хустщина

Проти будівництва сміттєполігону на своїх землях Тячівщина та Хустщина

Сміттєзвалища асоціюються з безладдям, захаращеністю територій, втратами землі, тож громади вважають такі об’єкти шкідливими для себе.

Наприклад селище Буштино, що на Тячівщині, лише два роки тому відбилося від велетенського сміттєзвалища (сюди збиралися звозити відходи зі свого та із сусідніх районів). Але недовго раділа місцева громада: рекреаційним землям, що можуть увійти до складу майбутнього ботанічного заказника «Буштинський парк льодовикового періоду», загрожує новий проект. Ще грандіозніший, ніж попередній. Люди стривожені планами районного керівництва збудувати поряд із землями майбутнього заказника великий сміттєвий полігон. Кажуть, що це пряма загроза існуванню реліктових дібров, повідомляє Урядовий кур’єр.

    — У нас уже діє невеликий 4-гектарний полігон, — ділиться думками голова громадської організації «Летище» Марія Пахомова. — Про те, що на цьому звалищі діється, можна кіно жахів знімати! А уявіть, що по сусідству із заказником розмістять 35-гектарний полігон і сюди звозитимуть відходи з кількох районів! Що залишиться від унікальної місцини?!

Полігон для складування твердих відходів одна з місцевих компаній збирається облаштувати на землях запасу Cтеблівської сільської ради в урочищі Когутови. Він матиме спільну межу з угіддями буштинців. Нещодавно в селі відбувалися велелюдні збори. Після короткого звіту голови Василя Лукача стеблівці засипали його запитаннями: «Хто дозволив розглядати питання про будівництво сміттєзвалища поза нашими спинами?», «Чому ми дізнаємося про можливе спорудження полігона на меліорованих землях із преси, а не від вас, Василю Михайловичу?»

    – Шкідливі речовини, що містяться у відходах, будуть просочуватися у грунт. Село залишиться без питної води і чистого повітря, — озвучує думку громади місцевий активіст Юрій Добош.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11107

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]