Головна » 2017 » Січень » 6 » Проведення другої всесвітньої акції "Стоп_Путін" у Яроша анонсували

Проведення другої всесвітньої акції "Стоп_Путін" у Яроша анонсували

Активісти Громадської організації "Державницька ініціатива Яроша" ("ДІЯ") анонсували проведення 21 січня другої всесвітньої акції "Стоп_Путін".

"Вже вдруге активісти ГО "ДІЯ" виходять на площі міст з акцією, яка проводиться одночасно у цілому світі. В той час, коли добровольці захищають територіальну цілісність України на Сході, їхні друзі, сім’ї і всі небайдужі громадяни вимагають припинення війни", - поінформували у прес-службі ГО "ДІЯ".

Як зазначено у прес-релізі, вимогами акції є:

"1. Вивести всі іноземні збройні формування, військову техніку, а також найманців з території України (включно з Кримом) під наглядом ОБСЄ. Роззброїти всі незаконні групи. Відновити повний контроль над державним кордоном з боку України у всій зоні конфлікту, згідно з п.п.9-10 Мінських угод від 12.02.2015р. і резолюції Генасамблеї ООН від 16.11.2016р.

2. Збільшити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу, сім днів на тиждень та допустити її до частини українсько-російського кордону, яку Україна тимчасово не контролює, тому що російсько-сепаратистські війська припиняють атаки тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ присутні на фронті.

3. Негайно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб (включаючи українських полонених, військових та цивільних, що незаконно утримуються на територіях Криму, Донбасу і країни-агресора Росії), а також громадян інших країн, які перебувають під арештом за політично вмотивованими і сфабрикованими звинуваченнями - згідно з п.6 Мінських угод від 12.02.2015р.

4. Звільнити тимчасово окуповану країною-агресором Росією територію Криму і Севастополя, згідно з резолюцією Генасамблеї ООН від 16.11.2016р."

У ГО "ДІЯ" також нагадали, що попередня акція, яка проводилась на свято Покрови, 14 жовтня 2016 року, відбулася у майже 70 країнах світу. В Україні акція зібрала тисячі людей на центральних площах міст.

Як повідомлялося раніше, під гаслом "Стоп, Путін! Стоп, війна!" у багатьох країнах ЄС, а також у США, Канаді та Україні 10-11 червня пройшли громадські акції на підтримку України. Учасники пікетували дипломатичні місії Росії, а також урядові будівлі у країнах проживання, щоб привернути увагу політиків і дипломатів до загострення ситуації на сході України. 


За матеріалами: Новини сьогодні
06-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1871

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]