Головна » 2017 » Листопад » 14 » Проводять безкоштовне обстеження на вміст цукру в крові в медичних закладах Мукачева

Проводять безкоштовне обстеження на вміст цукру в крові в медичних закладах Мукачева

В медичних закладах Мукачева проводять безкоштовне обстеження на вміст цукру в крові

14-го листопада у всьому світі відзначається день боротьби з діабетом, запроваджений Всесвітньою організацією охорони здоров”я та Міжнародною Діабетичною Федерацією. Цей день служить нагадуванням про зростання захворюваності діабетом.

В Мукачеві на диспансерному обліку знаходиться 2883 хворих на цукровий діабет, з них 429 хворих отримують інсулін, а 1732 -лікуються цукрознижуючими таблетованими препаратами. Інсуліном та таблетками хворі забезпечуються безкоштовно за кошти державного та міського бюджету, як по державній програмі «Доступні ліки» та і по міській програмі «Цукровий діабет», яка прийнята сесією міськради на 2016 – 2020рр. Хворі мають можливість лікуватись високоякісними, сучасними цукрознижуючими препаратами, які отримують по рецептам сімейних лікарів безкоштовно, та мають можливість безкоштовно пролікуватись в стаціонарі, пройти повне лабораторне обстеження, отримати консультації суміжних спеціалістів. Для забезпечення хворих на цукровий діабет безкоштовним лікуванням, як для дорослих так і дітей, міською радою виділено 1 млн. 415 тис. грн.

Це кошти для придбання інсуліну, таблетованих препаратів, витратних матеріалів до інсулінових помп та тест смужок для дітей. Лікування цієї хвороби дороговартісне, як для держави так і для самого хворого. Необхідні зусилля не тільки державних структур, але і зацікавленість самого хворого бути здоровим і вчасно звертатись до сімейного лікаря для виявлення хвороби на ранніх стадія та попередження ускладнень. Для цього потрібно тільки кожному перевіритись на вміст цукру в крові як натще так і після їжі хоча б 1 раз на рік. Це обстеження проводять у Мукачівській ЦРЛ безкоштовно.

Всесвітній День боротьби з діабетом – гарна можливість об’єднатися, зробити ще один крок для зменшення загрози діабету та його ускладнень.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-11-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1871

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]