Головна » 2016 » Січень » 11 » ПС - за фактом бійки на турбазі в Закарпатті затримано п'ятьох бійців ДУКу

ПС - за фактом бійки на турбазі в Закарпатті затримано п'ятьох бійців ДУКу

За фактом бійки на турбазі "Драгобрат" затримано 5 бійців ДУК ПС. Про це на своїй сторінці в Facebook написав командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький.

"Сьогодні (10 січня, - ред.) на Драгобраті в Закарпатті стався конфлікт між групою бійців ДУК ПС і охороною "Хата Магната", до якого підключилася певна кількість місцевих жителів. У результаті в даний час затримано друга "Хорвата" - начальника оперативного штабу (одного з організаторів і першого офіційного командира 5-го ОБАТа ДУК ПС, пораненого в боях з окупантом), друга "Біса" - командира 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював у донецькому аеропорту, де був контужений у бою з російським спецназом, а також ще трьох бійців" , - написав він.

Також Стемпіцький повідомив, що протягом дня з'ясовувалися обставини інциденту: "Інформації багато - її зараз опрацьовують наші аналітики і журналісти, тому ми і не робимо поспішних гучних заяв на основі матеріалів бульварної преси".

"Не виключено, що конфлікт міг виникнути і на побутовому ґрунті. І "Хорват", і "Біс" були контужені і поранені на війні, тому їхня психіка особливо чутлива до будь-яких негативних подразників. Але точну інформацію матимемо пізніше. Пишуть, що використовувалася вогнепальна зброя, з натяком, що нашими бійцями, тільки чомусь кульові поранення у наших хлопців", - написав Стемпіцький.

"Ніхто з нас від хлопців не відмовляється, як уже багато хто прогнозує. Це наші побратими і хай що би сталося - ми сім'я. Будь-які труднощі пройдемо разом. Все необхідне робиться. А хто відмовився від побратимів публічно, то нехай потім і в очі їм дивиться", - написав він і додав, що буде і далі інформувати.

Пізніше Стемпіцький опублікував ще про одну обставину інциденту на Драгобраті. Зокрема, стало відомо, що заклад "Хата Магната" належить жителям Донецької області з м. Красноармійська та й більшість персоналу теж з Донеччини. Однак, як це пов'язано з конфліктом, він не повідомив.

Як повідомлялося, 10 січня в одному з комплексів відпочинку на гірськолижному курорті Драгобрат (Рахівщина) сталася бійка із застосуванням холодної зброї. Хлопці в камуфляжі зчепилися з охоронцями комплексу відпочинку. В результаті двоє працівників закладу в лікарні у важкому стані. За фактом бійки відкрито кримінальне провадження за ст.296, ч.4 (хуліганство) та ст.263 ч. 1 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, зазначають у міліції.

Очевидець зіткнення розповів, що бійка почалася через відмову молодих людей у камуфляжі, які були до того ж напідпитку, розплатитися за замовлення в ресторані.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1886

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]