Головна » 2013 » Липень » 7 » Психогімнастика для дітей: практичні поради

Психогімнастика для дітей: практичні поради

  Психогімнастика для дітей: практичні поради

Психогімнастика для дітей дозволяє коректувати поведінку малюка і знімає емоційну напругу. У такій гімнастиці використовують корисні ігри для діток, які дозволяють зняти агресію, тривожність, напругу, вчать малят саморегуляції і багато чому іншому. Наведемо далі в статті деякі приклади. Зверни увагу: відібрані ігри найкраще підходять для діток дошкільного віку.

Гра: дзеркало

Мета такої гри: допомогти малюкові відчути себе легко і вільно, розкритися, подивитися на себе з боку. Добре підходить для пасивних дітей, невпевнених у собі. У грі беруть участь два малюка або дитина і батько. Один гравець дивиться на себе в «дзеркало» (тобто на свого напарника), і це дзеркало повторює всі його рухи. Потім гравці міняються ролями.

Гра: сонечко і хмаринка

Мета такої гри: зняти сильну психічну напругу у малюка, навчити крихту регулювати емоційний стан. Кажемо: сонечко швидко сховалося за хмаринку, всім стало прохолодно - тому потрібно згорнутися клубочком. Так ми зможемо зігрітися, і трохи затримати дихання. І раптом сонечко вийшло за темної хмаринки, і всім стало жарко, всіх розморило на сонечку - так що всім треба розслаблятися під час видиху.

Гра: хвилинка пустощів

Мета цієї гри: усунення агресії у малюка. За сигналом крихті пропонується побалуватися - йому можна робити все, що хочеться. Малюк може бігати, стрибати, кричати. Але як тільки прозвучить сигнал, через пару хвилин малюк повинен перестати бавитися. Також ця гра може видозміниться в гру «можна» - «тиша». Тобто в один час ти дозволяєш дитині все, що він хоче. Але потім він повинен робити все, щоб не заважати батькам, які хочуть відпочити. Така гра допоможе навчити малюка саморегуляції, зніме навіть сильне психоемоційне напруження.

Гра: зайчики і слоники

Мета такої гри: дати можливість маляті відчути себе сміливим, сильним, підвищити самооцінку. Отже, для початку запропонуй крихті бути несміливим зайчиком. Запитай, що робить зайчик, коли навколо небезпека? Так, правильно, він тремтить. Покажи це. Нехай малюк повторить. Далі попроси показати, що відчуває заєць, коли раптом чує кроки людини. Так, правильно, він тікає. Нехай малюк втече в інший бік кімнати ... А тепер можна побути слониками. Сміливими, сильними. Покажи, щоб малюк повторив, як легко, безстрашно ходять слони. Що слоники роблять, коли бачать людей. Бояться? Звичайно, ні. Вони просто дружать з людиною. Зобразіть це разом з малюком. Далі - обговори з дитиною, що йому сподобалося в грі найбільше.

Гра: тренуємо емоції

Гра допомагає тренуванню дитячих емоцій, навчає саморегуляції, знімає напругу. Отже, граємо. Для початку попроси малюка насупитися, як:
зла людина;
осіння хмаринка;
сердитий чоловік.
Далі - попроси посміхнутися, як:
хитра лисиця;
кіт на сонечко;
Буратіно;
сонечко.
Завершити гру краще всього мімічним набором посмішок. Отже, як ти зрозуміла, дитячі ігри не тільки пізнавальні та розвиваючі. Вони також неодмінно допомагають психіці твоєї дитини.

За матеріалами: Новини сьогодні
07-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11621

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]