Головна » 2017 » Травень » 15 » Психологи на Закарпатті проводять тести з рятувальниками

Психологи на Закарпатті проводять тести з рятувальниками

На Закарпатті психологи проводять тести з рятувальниками

Практика спеціальних психологічних тренінгів із пожежними-рятувальниками вже давно набула широкого поширення в підрозділах ДСНС Закарпаття.

Вивчення психологічного клімату та проведення психологічної корекції професіоналами, допомагають вогнеборцям не лише краще розуміти свої психологічні можливості, а й вміти проводити індивідуальну психокорекцію.

Це має особливу важливість, адже рятувальники майже щоденно зіштовхуються із кризовими ситуаціями, що межують на грані життя та смерті. Під час виконання завдань за призначенням, працівник ДСНС часто стикається із втратами, стражданнями, людським горем – а це, емоції, які носять вкрай негативний характер. У подальшому накопичення у думках такого негативу може призвести рятувальника до стресу.

Аби цього не сталося, психологи Управління проводять із фахівцями соціально-психологічні тренінги, які є достатньо дієвим способом інтерактивного впливу на особистість професіоналів екстремального профілю діяльності. Черговий такий тренінг відбувся 15 травня із вогеборцями 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.

Психолог відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення Наталія Гнатюк перш за все, вивчила емоційний стан особового складу підрозділу та провела психодіагностику з рятувальниками шляхом тестування. Це, у подальшому, дає можливість проаналізували загальний рівень соціально-психологічного клімату в колективі та готовність вогнеборців до виконання поставлених завдань.

У ДСНС України у Закарпатській області


За матеріалами: Новини сьогодні
15-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1936

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]