Головна » 2015 » Вересень » 14 » Рада має проголосувати вже в четвер - Яценюк поспішає провести "соціальні" зміни до бюджету

Рада має проголосувати вже в четвер - Яценюк поспішає провести "соціальні" зміни до бюджету

Уряд направив зміни до закону про державний бюджет, що передбачають підвищення соціальних стандартів, до Верховної Ради України. У четвер, 17 вересня, парламент має проголосувати відповідний закон.

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у "10 хвилинах", відповідаючи на запитання дописувачів у Фейсбуці, повідомляє Урядовий портал.

"Наступного тижня в четвер парламент повинен проголосувати за п'ять законів, які змінюють державний бюджет, підвищують заробітну плату і пенсії так, як визначив Кабінет міністрів України", - зазначив глава уряду.

За його словами, серед цих законів і той, який дозволяє реструктуризувати і списати борги України. Яценюк нагадав, що уряду вдалося списати близько 4 мільярдів доларів боргів, "які ми винні нашим приватним кредиторам, які не ми брали, але нам треба було вирішувати це питання": "Нам вдалося реструктуризувати ці борги і відтермінувати виплату по сумі основного боргу ще на 4 роки".

Прем’єр висловив сподівання на результативне голосування.

"Сподіваюся, що весь парламент в єдиному пориві проголосує за позицію уряду щодо підняття пенсій, заробітних плат і 80 видів різного роду соціальних виплат, а також за списання і за реструктуризацію боргів перед іноземними кредиторами", - наголосив він.

Яценюк вкотре нагадав, що уряд прийняв рішення про підвищення всіх соціальних стандартів майже для 12,5 мільйонів українських громадян і 80 різного роду соціальних виплат: "Збільшення зарплат, пенсій і інших соціальних виплат іде в середньому на 13%. Для висококваліфікованих працівників заробітна платня збільшиться навіть на 18%".

Після ухвалення цих законів Верховною Радою, запевнив Яценюк, уряд "або окремою відомістю доплатить до кінця поточного місяця додаткові суми для кожного пенсіонера, або при виплаті пенсії вже в жовтні здійснить додаткову доплату як за вересень, так і за жовтень".

"Парламент повинен проголосувати за ці закони, президент їх підпише, і ми невідкладно дійдемо до кожного пенсіонера, до кожного вчителя, лікаря, працівника освіти, бюджетної сфери, до кожної багатодітної мами, до кожного громадянина країни, який отримає в середньому від 13 до 18% доплати до своїх пенсій, зарплат і соціальних стандартів", - підкреслив глава уряду і додав, що гроші вже накопичені на рахунках в Державному казначействі.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив рішення з 1 вересня підвищити соцвиплати, зарплати та пенсії і очікує, що парламент проголосує за відповідні зміни.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
14-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11081

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]