Головна » 2015 » Грудень » 24 » Рада працюватиме, поки не ухвалить держбюджет. ВІДЕО

Рада працюватиме, поки не ухвалить держбюджет. ВІДЕО

Верховна Рада України продовжила свою роботу сьогодні 24 грудня до ухвалення державного бюджету на 2016 рік. Це рішення було ухвалено під час четвертого голосування. Його підтримали 232 із 361 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі.

Коли під час третього голосування на табло висвітилася цифра 225, а для ухвалення рішення необхідно 226 голосів, кілька депутатів почали скандувати: "Юра", оскільки на момент голосування лідер фракції БПП Юрій Луценко біля трибуни розмовляв з керівництвом парламенту і не брав участі в голосуванні.

Розгляд законопроекту про бюджет на 2016 рік передбачено на 17 годину.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман не виключив, що парламент може сьогодні працювати цілу добу.

"Сьогодні у нас надзвичайно відповідальний день. А можливо, й надзвичайно відповідальна доба", - сказав спікер.

Він зауважив, що немає ідеальних рішень, але необхідно шукати порозуміння.

Гройсман акцентував на необхідності ухвалення парламентом бюджету та економічних законів, а також змін до Податкового кодексу.

Нагадаємо, держбюджет-2015 приймався Радою о 4-й ранку, менш ніж за дві доби до Нового року.

"Самопоміч" вирішила голосувати за "провалений бюджет"

Новий Податковий кодекс обговорений нардепами на 99%. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив у четвер лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає "Українська правда".

"Йде потужна боротьба за кожне слово. Зараз податковий кодекс на 99 % обговорений, нюанси є по сільськогосподарських питаннях, є ще проблема з акцизом на тютюн", - зазначив він.

Також Березюк повідомив, що депутати будуть бюджет доопрацьовувати впродовж наступного року.

"Так не має бути, бо бюджет поганий, ми за нього сьогодні голосуємо, але він поганий, така дискусія як зараз, мала бути у вересні. Зараз - це латання дірок, але його треба прийняти, бо в січні кращим він не буде", - зазначив Березюк.

"Ми голосуємо за недосконалий бюджет, проголосувавши це ми зможемо його правити наступного року, але фінансово зайти в новий рік з бюджетом. Уряд провалив бюджет, це очевидно", - підкреслив лідер фракції.

На запитання, чи після питань бюджету ставитиметься питання про реформування уряду, Березюк зауважив: "Я думаю, вони самі повинні писати заяви".

"Зараз працюємо над податковим кодексом, далі його віддамо, уряд принесе останні цифри, ми ще їх не маємо. Те, що там є, це попередні цифри. До вечора вони принесуть бюджет, і ввечері будемо по ньому говорити", - пояснив він.

Депутат: комітет досі править бюджет, його проголосують наосліп

Профільний комітет Верховної Ради досі не завершив опрацювання проекту бюджету, хоча вже на четвер призначене голосування за готовий документ. Про це на своїй сторінці в Facebook написала депутат від "Блоку Порошенка" Ольга Червакова.

"Парламент дійшов до піку абсурду. Сьогодні до 12-ї години дня профільний комітет ще приймає поправки до бюджету, а в другій половині дня – вже голосувати. Те, що це нехтування регламентом, – м'яко сказано. А коли комітет розглядатиме ці поправки?" – написала вона.

За її словами встигнути завершити документ згідно з процедурою неможливо, через що "вийде каляка-маляка, а не закон".

"Простіше кажучи – депутати навіть не встигнуть прочитати те, що вони написали і подали в зал... А все чому? Бо хтось не спромігся подати бюджет вчасно", – впевнена вона.

Через це, за словами Червакової, депутати у четвер працюватимуть "до ночі", але все рівно не встигнуть прочитати 700 сторінок нового тексту і голосуватимуть "за кота в мішку".

Також вона обурилася, що спікер Володимир Гройсман з четвертого разу таки добився від депутатів рішення продовжити у четвер робочий день до завершення розгляду бюджету.

Стурбованість ситуацією, яка склалася навколо ухвалення парламентом бюджету-2016 і податкової реформи, вже висловили Національний банк України, МВФ і посли країн "Великої сімки".

Голосувати за ініціативи Кабміну вже відмовилися "Батьківщина", Радикальна партія і "Самопоміч".

У БПП кажуть про те, що провал бюджетного процесу може призвести до розвалу коаліції і нових парламентських виборів.

Як повідомлялося, Рада планує розглянути бюджет 24 грудня. Вчора, 22 грудня парламент ухвалив постанову, якою затвердив процедуру ухвалення державного бюджету на 2016 рік, а також процедуру розгляду законопроектів, пов'язаних з ухваленням держбюджету.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1997

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]