Головна » 2017 » Серпень » 1 » "Раджу керівництву частіше заходити один до одного в кабінети..." - Геннадій Москаль

"Раджу керівництву частіше заходити один до одного в кабінети..." - Геннадій Москаль

У Камінному залі облдержадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з новообраним керівництвом Хустської районної ради та головою Хустської райдержадміністрації.

Голова Хустської райради Юрій Іванчо (який, до речі, не був і не є членом жодної політичної партії) разом зі своїм заступником Михайлом Калиничем запевнили керівника області, що головна мета їхньої діяльності – це розблокування роботи районної ради й відновлення нормального фінансування працівників бюджетної сфери, а не політичні протистояння. Перші необхідні для цього рішення вже прийняті на останній сесії. Водночас Ю.Іванчо попросив Г.Москаля приділити більше уваги Хустському району в плані фінансової допомоги, щоб не допустити виникнення заборгованості по зарплаті.

Голова ОДА підкреслив, що принципово не втручався в конфліктну ситуацію з керівництвом райради, оскільки це орган місцевого самоврядування.

– Вибирати керівництво й вирішувати, як і з ким працювати, – це ваші внутрішні справи, – наголосив Г.Москаль. – Однак як керівник виконавчої гілки влади в області я радий, що роботу ради розблоковано, і депутатський корпус нарешті запрацював. Хустський район – найбільш дотаційний на Закарпатті, і ми, пам’ятаючи, це намагаємося по максимуму залучити сюди кошти з різних джерел. Це і ремонти автодоріг за рахунок «дорожнього експерименту», і об’єкти з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), і додаткове фінансування з обласного бюджету. Крім того, я попросив народного депутата від Хустщини Валерія Лунченка лобіювати на рівні Верховної Ради не тільки рідне м.Хуст, але й не менш рідний Хустський район, на що він дав згоду.

Стосовно конфліктної ситуації, яка тривалий час перешкоджала роботі Хустської районної ради, Г.Москаль зазначив:

– Нема нічого особливого, якщо в керівників ради й адміністрації різне бачення щодо тих чи інших питань. Але коли це призводить до публічних протистоянь, звинувачень і паралічу депутатського корпусу – виникає надзвичайна ситуація. Тому я раджу керівництву райради та райдержадміністрації частіше заходити один до одного в кабінети, виявляти гнучкість, іти на компроміс і знаходити спільні рішення.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-08-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1765

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]