Головна » 2016 » Січень » 27 » Річницю звільнення Аушвіц-Біркенау відзначили в Ужгороді

Річницю звільнення Аушвіц-Біркенау відзначили в Ужгороді

Сьогодні 27 січня світ згадує жертв Голокосту. Річницю визволення в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау відзначили і на Закарпатті.

В Ужгороді біля пам’ятного знаку жертвам Голокосту зібралися посадовці обласної адміністрації, представники єврейської громади області, а також небайдужі містяни.  

Звертаючись до присутніх, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Олександр Петік наголосив на важливості збереження пам’яті жертв, які були жорстоко вбиті в часи нацистської окупації тільки тому, що були євреями.

– Саме тут, на цій вулиці знаходилося гетто, куди зігнали євреїв з усього Закарпаття і звідки  відбувалася депортація понад ста тисяч людей цієї національності до таборів смерті. Усе – через панування жорстокої ідеології, коли одна нація ставиться вище іншої за національною ознакою.

Ми маємо про це пам’ятати. Адже пам’ять про загиблих чоловіків, жінок, старих та дітей нагадує про те, що всі ми – люди, незалежно від національності, раси та віросповідання, – сказав О. Петік.

Учасники заходу вшанували жертв Голокосту хвилиною мовчання, поклали до пам’ятного знака квіти та запалили свічки.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1918

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]