Головна » 2016 » Червень » 25 » Ріплянки на колочавському фестивалі готував і «губернатор» Москаль

Ріплянки на колочавському фестивалі готував і «губернатор» Москаль

Вчора у гірській Колочаві розпочався фестиваль ріплянки – свято, головною стравою якого є ріпа, тобто картопля.

Програма фестивалю, в якому взяли участь команди із сусідніх сіл Міжгірського і Тячівського району, включала театралізовану екскурсію по музею "Старе село", катання Колочавською вузькоколійкою, виступи творчих колективів, пригощання тощо. Цікаво, що пригощав гостей власноруч приготованою ріплянкою і голова ОДА Геннадій Москаль.

–  На Буковині, особливо в гірських районах, також готують схожу справу, просто називають її кулеша, – розповів він. – Оскільки кукурудза в горах не встигає доспіти, відчувалася нестача кукурудзяного борошна, тому в нього стали додавати варену картоплю. Так і з'явилася ріплянка. Рецепт приготування цієї страви я запам'ятав ще з дитинства.

Ріплянку від Москаля могли спробувати і місцеві, і туристи. А виручені від пригощання кошти обіцяли передати на потреби 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Ще однією несподіванкою заходу стала відремонтована дорога до Колочави. Вперше за 10 років туди можна дістатися, не розбиваючи машину на вибоїнах – повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1851

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]