Головна » 2017 » Травень » 23 » Рятувальники та лісники на Виноградівщині тренувались гасити пожежу

Рятувальники та лісники на Виноградівщині тренувались гасити пожежу

23 травня рятувальники 6-ї державної пожежно-рятувальної частини провели спільні навчання із працівниками Виноградівського лісового господарства. Місцем проведення навчань став лісовий масив у селі Букове.

У ході навчань учасники відпрацювали наступний варіант розвитку подій: за легендою, через необережність відпочивальників у лісовому масиві загорілась трав’яна підстилка, вогонь почав поширюватись на дерева Площа загорання складала 200 кв. м та постійно зростала через сприятливі для цього погодні умови: сильний вітре та спека.

Першими на місце виникнення пожежі прибули працівники лісового господарства. Вони за допомогою водовозки на базі автомобіля УАЗ приступили до гасіння пожежі. Інші лісгоспівці за допомогою сучасних бензинових ранцевих оприскувачів ліквідовували незначні осередки загорань. Одночасно на місце прибули підрозділи ДСНС на двох пожежних автомобілях. Рятувальники долучилися до гасіння умовної пожежі та через деякий час її ліквідували.

Усього в навчаннях взяли участь 3 одиниці техніки та 20 чоловік особового складу.

Зараз такі навчання на часі, адже літній сезон пікніків та відпочинку на природі, за умов недотримання правил пожежної безпеки відпочивальниками у лісі, не рідко закінчується пожежами. Отже відпрацювання дій та оптимальних варіантів реагування на такі загорання є вкрай важливим етапом у взаємодії рятувальних підрозділів та працівників лісової галузі.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1865

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]