Головна » 2013 » Січень » 4 » Робот-їжак може стати новим дослідником Фобоса

Робот-їжак може стати новим дослідником Фобоса

Робот, який пересувається, як перекотиполе, може бути використаний для вивчення супутника Марса, Фобоса, за словами команди вчених, що складається із співробітників НАСА, і Стенфордського і Массачусетського технологічних інститутів.

Вони пропонують використовувати цей сферичний ровер на марсіанському супутнику Фобосі. Кожна половина робота, який буде мати діаметр в один метр, складається з трьох обертових дисків, рухомих в різні боки. Він зможе стрибати і перекидатися по поверхні, збираючи дані на своєму шляху.

Команда вже розробила прототип свого пристрою розміром з легковий автомобіль у супроводі двох зонтичних сонячних панелей, які будуть слідувати за ним, перебуваючи на орбіті Фобоса на протязі всієї місії. Він буде повністю автономним і не вимагає людського контролю.

Вся місія триватиме близько трьох років, з яких два роки знадобляться, щоб доставити робота на поверхню Фобоса в першу чергу. Початкова фаза місії включає розвідку, в ході якої один робот буде складати карту місцевості. Вона триватиме кілька місяців. Потім ще п'ять-шість «їжаків» будуть випущені з інтервалом у кілька днів один за одним.

Вчені хочуть з'ясувати, чи є Фобос колишнім астероїдом, захопленим гравітацією Марса, або шматком планети, що відкололися під час зіткнення астероїда з Червоною планетою. Розгортання «їжаків» біля кратера Стікні, де внутрішні шари Фобоса доступні для вивчення, може допомогти вченим з'ясувати це.

Така місія, на думку вчених, буде виступати в якості важливого попередника пілотованого польоту на Марс.

novostiua.net


За матеріалами: Новини сьогодні
04-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11338

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]