Головна » 2013 » Лютий » 15 » Росія побудує найбільший у світі лазер для термоядерних реакцій

Росія побудує найбільший у світі лазер для термоядерних реакцій

Росія побудує найбільший у світі лазер для термоядерних реакцій

Влада Росії планують побудувати найпотужніший лазер у світі для термоядерної реакції в 2020 році. Пристрій буде розташовано в місті Сарові в Нижньогородській області на Волзі. Це місто відоме своїми установами, які займаються, головним чином, ядерною фізикою.

Очікується, що іноземні вчені теж зможуть використовувати цей лазерний пристрій. Розміри пристрою будуть дійсно вражаючими. Воно буде досягати 360 метрів в довжину і висотою приблизно з 10-поверховий будинок.

Даний проект є, перш за все, спробою вирішити проблеми створення термоядерного реактора, пристрою, який буде виробляти електроенергію за допомогою термоядерної енергії. Ідея створення подібного пристрою з'явилася понад півстоліття тому. Тим не менш, до цих пір, термоядерний реактор все ще залишається на рівні мрії.

За допомогою цього пристрою вчені сподіваються дізнатися більше про енергетичні процеси в умовах високої щільності матерії, як, скажімо, процеси, які відбуваються в ядрах зірок. Таким чином, такі експерименти можуть допомогти астрофізикам. Насправді, фізики досі мало що знають про сутність матерії, в особливості про те, як речовини поводяться в умовах високої щільності та високого тиску. Такі лазери можуть бути використані для багатьох інших цілей у фізиці.

В даний час, є ще один подібний проект - великий термоядерний реактор, який будується рядом країн в Кадараш на півдні Франції. Однак реактор в Сарові повинен бути іншого типу, ніж у Франції. Тим не менш, досвід французьких учених може стати корисним для російських вчених.



За матеріалами: Новини сьогодні
15-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11484

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]